Adevărul despre viaţa celei mai bătrâne mame din lume! De ce nu a făcut copii Adriana Iliescu mai devreme şi cum arăta în tinereţe

 
+3 click pentru
galerie

În 2005 a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână mama din lume, după ce a dat viaţă unei fetiţe. Adriana Iliescu a stârnit atunci multe controverse, dar şi admiraţie. Mulţi au apreciat determinarea ei şi faptul că nu a renunţat la cel mai mare vis, acela de a deveni mamă, dar au fost şi voci care au criticat-o considerând că nu s-a gândit la viitorul copilului adus pe lume.

Au trecut 11 ani de când Adriana Iliescu a devenit mama Elizei, o fetiţă absolut normală, care îi oferă în fiecare zi motive pentru a se gândit la viitor. Puţini ştiu însă că, deşi a devenit mamă la vârsta de 67 de ani, Adriana Iliescu şi-a dorit copii încă de la 20 de ani. Nu s-a putut însă, deşi s-a căsătorit şi a rămas însărcinată! Din motive medicale a trebuit să întrerupă sarcina. "Vreti să scoateţi un copil cocoşat, strâmb? Ce vreti să faceţi?!", i-au spus doctorii, conform revistei QBebe. "In plus, din cauza TBC-ului, m-aş fi decalcifiat foarte tare. Şi tatăl meu a avut TBC, era o boala ruşinoasă pe vremuri, aproape nevindecabilă. Am avut norocul că am prins penicilina şi ne-am salvat. TBC-ul a făcut multe victime: Balcescu, Filimon, familii întregi de scriitori, muzicieni", explica ea într-un interviu acordat sursei citate.

La scurt timp după acest episod, a urmat divorţul, iar Adriana Iliescu şi-a dedicat întreaga viaţă literaturii. Elegantă şi discretă, Adriana Iliescu a păstrat legătura cu fostul soţ, iar după ce Eliza a venit pe lume a început să poarte din nou verigheta. Recunoaşte însă că niciodată nu a luat în calcul o posibilă reluare a legăturii lor, pentru că el "făcea tot ce putea ca să amorţească germenele meu creativ".

Până la 67 de ani nu a reuşit să-şi vadă cel mai mare vis împlinit, acela de a avea copii, iar când s-a putut, nu a stat pe gânduri. Azi, Eliza este un copil cu rezultate excelente la învăţătură, iar mama ei, femeia care a uimit întreaga lume, visează la ziua în care aceasta va îmbrăcat rochia de mireasă şi îi va face nepoţi.

Adriana Iliescu a născut pe 16 ianuarie 2005, în urma unei proceduri de fertilizare in vitro şi, vreme de trei ani, ea a fost cea mai vârstnică femeie care a născut. A fost depăşită în 2008, de o indiancă ce a născut gemeni la vârsta de 70 de ani.

Foto: QBebe/ Apropotv


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest