Adevăruri nerostite până acum! Cine i-a acodat primul ajutor lui Gabriel Cotabiţă

 
+3 click pentru
galerie

Gabriel Cotabiţă se află de câteva zile în comă indusă, după ce vinerea trecută a suferit un stop cardio-respirator, în timp ce se afla la sala de sport, în incinta unui renumit hotel din Bucureşti. Angajaţii clubului de sănătate de la hotel au sărit imediat în ajutorul artistului, până la sosirea unei echipe de salvare.

Un reprezentant al hotelului a vorbit despre momentul în care Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator şi a dat detalii de la faţa locului, din clipa în care artistul s-a prăbuşit la podea şi până când ambulanţa a sosit.

Potrivit acestuia, Gabi Cotabiţă a primit primul ajutor din partea angajaţilor hotelului, o echipă de medici din cadrul clubului de sănătate al hotelului.

"Putem confirma faptul că incidentul s-a petrecut la ora 13:00, în data de vineri, 8 mai. Un membru al clubului de sănătate din cadrul hotelului a declanşat imediat alarma, iar clientul nostru a primit îngrijiri din partea angajaţilor clubului, care ştiau toate măsurile de acordare a primului ajutor, inclusiv din partea medicului hotelului. Echipa de salvare SMURD a sosit la faţa locului la scurt timp după 13:10", a declarat un reprezentant al hotelului, pentru Antena Stars.

Doctorul despre moartea cerebrală

Timpul a fost extraordinar de preţios în cazul lui Gabriel Cotabiţă! Aproximativ 17 minute cântăreţul a stat fără puls. Medicii spun că intervalul este extraordinar de mare iar repercusiunile pot fi teribile.

"Apare moartea cerebrală. Apare moartea neuronală. Şi sigur că, leziunile acestea la 17 minute sunt, teoretic, ireversibile. Nu e exclus ca în acest interval în care se consideră că nu avea puls, el, totuşi, să fi avut anumite bătăi cardiace care să-i fi produs un oarecare flux sanguin. Deci nu înseamnă că fluxul sanguin a fost neapărat zero în cele 17 minute.  E vorba de celula nervoasă care, în lipsa oxigenului, pentru că asta realizează sângele. Sângele duce oxigen şi substanţe nutritive ca să funcţioneze celula nervoasă.  Acest circuit fiind întrerupt pentru 17 minute cum aţi spus dumneavoastră, sigur că aceste celule mor. Şi mor în mod ireversibil. Teoretic. Teoria spune că după 4-5 minute, în lipsa oxigenului, celula neuronală moare. 17 minute înseamnă foarte mult", a declarat doctorul Constantin Luca la Antena Stars.

La 6 zile de la incidentul neplăcut, starea de sănătatea a lui Gabriel Cotabiţă este în continuare critică şi nu pare să se îmbunătăţească. Familia şi medicii sunt rezervaţi în declaraţii şi se feresc să ofere un pronostic final. Artistul se află la secţia de Terapie Intensivă şi este ţinut în viaţă de aparatele la care este conectat.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest