Ai grijă ce pui masă! Ce alimente îţi pot face rău dacă le mănânci seara?

 

Vine vara, încep concediile şi trebuie să trecem de proba costumului de baie. Din păcate, nu toate doamnele şi domnişoarele au o siluetă de invidiat. Dacă sunteţi în această situaţie nu ar trebui să vă stresaţi sau să renuntaţi la ideea de a merge la plajă. Specialiştii vă vin în ajutor.

Există câteva lucruri esenţiale de care ar trebui să ţinem cont dacă vrem să arătăm bine şi să rămânem sănătoşi. Alimentaţia este cel mai important factor în acest sens. Dacă vrem să slăbim putem începe cu un lucru extrem de simplu. Să avem grijă ce mâncăm seara.

Medicii nutriţionişti susţin că există o serie de alimente care nu ar trebui consumate seara. După ora 21, metabolismul este mult mai încet. Dacă mâncăm alimente bogate în zaharuri şi grăsimi, corpul le va asimila, în loc să le digere. Aşadar, dacă vă place să savuraţi o pizza în timp ce urmăriţi un film, scăpaţi de acest obicei. Blatul este făcut din făină, bogată în grăsimi şi în carbohidraţi care sunt metabolizaţi greu pe parcursul nopţii.

Nici carnea roşie nu este indicată. Din cauză că proteinele sunt digerate foarte greu, stomacul tău va fi ocupat toată noaptea. Vei avea un somn neliniştit şi te vei trezi obosită şi balonată. Şi laptele este bogat în proteine, dar poate fi consumat cu două ore înainte de culcare. Ceapa şi usturoiul ar trebui şi ele evitate. Ca şi proteinele, solicită stomacul mult prea mult. Pe lângă alimentaţie, sportul este foarte important. Stiţi foate bine, specialiştii ne recomandă să facem cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest