Ai grijă cu aerul condiţionat! Poţi contacta o boală periculoasă

 

În sezonul cald, destul de mulţi oameni folosesc aerul condiţionat, atât la birou cât şi acasă, însă puţin ştiu la ce pericole se expun. Folosirea frecvenţă a aerului condiţionat poate conduce la afecţiuni destul de grave.

Bilanțul epidemiei de legionelloza (datorită în special inhalării unor bacterii din sistemele de aer condiționat) a crescut miercuri seară la New York la 8 morți, 97 de persoane afectate și 92 spitalizate, informează AFP, citată de evz.ro.

Această epidemie este cea mai gravă înregistrată vreodată în New York, dar primarul Bill de Blasio afirmase marți că vârful epidemiei a trecut. Dintre cele 92 de persoane spitalizate de la declanșarea epidemiei în 10 iulie, 48 au fost tratate și au putut să se întoarcă acasă.

€˜Maladia legionaruluia€™ este o formă de pneumonie datorată unei bacterii care se răspândește prin circuitele urbane de distribuție a apei calde, sistemele de climatizare și lagunele industriale.

De la începutul epidemiei la New York, ea a fost găsită în turnurile de climatizare a cinci imobile din sudul cartierului Bronx. Turnurile au fost dezinfectate.

Bilanțul era în weekendul trecut de patru morți, 71 de persoane afectate și 55 spitalizate. El a trecut apoi la șapte morți, 86 de bolnavi și 64 de persoane spitalizate, înaintea noului bilanț de miercuri seară.

Această boală nu este contagioasă, că ea nu poate trece de la o persoană la alta€™. Infecția rezultă din inhalarea picăturilor de apa contaminată. Bacteria poate fi dispersată în aer de a€˜ceataa€™ care iese din turnurile de răcire a aerului.

Infecția este cunoscută sub denumirea de a€˜maladia legionaruluia€™ de la prima epidemie cunoscută, survenită în 1976 într-un hotel din Philadelphia, unde se ținea o conferința a Legiunii Americane, principală asociație a foștilor combatanți din țara. Peste 220 de persoane s-au îmbolnăvit atunci, iar 34 dintre ele au decedat.

Foto: Hepta

M.T


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest