Ai mereu picioarele umflate? Cum combaţi retenţia de apă în corp

 

Te-ai săturat să ai mereu picioarele umflate şi să te incomodeze în încălţăminte? Acestea este un semn că suferi de retenţia apei în organism. Această problemă are şi o rezolvare naturală şi rapidă.

La ora actuală, nutriţioniştii acordă o atenţie specială sistemului de gestionare a apei din organism. Astfel, trebuie să avem grijă să menţinem un echilibru între apa care intră şi cea care se elimină prin urină în principal şi prin transpiraţie.

Tratament de purificare cu dovleac

Dacă edemele apar pe fondul insuficienţei cardiace, vă puteţi trata cu dovleac. 500 g miez de dovleac, fără seminţe, se taie în bucăţele şi se fierb într-un vas emailat, cu apă cât să-l acopere. Când s-a înmuiat dovleacul, scurgem lichidul şi îl păstrăm. Dovleacul fiert se freacă, într-un alt vas, cu o lingură de lemn, până devine o pastă fină, peste care se pune apa în care a fiert. Se freacă şi se amestecă până la omogenizare. Jumătate din sucul rezultat se bea dimineaţa şi jumătate seara. Cura trebuie să dureze 30 de zile.

Mai mult, nu uita să faci mişcare, să eviţi cofeina, să reduci consumul de alcool, reduci consumul de sare, să faci băi fiebinţi, să mănânci pătrunjel şi să bei ceai de mătase de porumb.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest