Ai o stare inexplicabilă de tristeţe şi nu ai chef de nimic? Dacă nu mai găseşti niciun motiv bun pentru a zâmbi, nu reuşeşti să te odihneşti noaptea, ai o stare continuă de nelinişte şi anxietate, este posbil să fii afectat de depresia de toamnă.
articolul continua dupa recomandari
În această perioadă, mulţi oameni îşi pierd entuziasmul, iar tranziţia de la vară la toamnă îi afectează în mod direct. Chiar dacă ţi se poate părea greu să mai fii fericit, când este urât afară, există soluţii pentru a alunga aceste stări.
Cum se manifestă depresia de toamnă?
Așa cum cerul devine tot mai cenușiu odată cu venirea toamnei, starea ta de dispoziție se schimbă și ea. Din senin, vrei să mănânci și să dormi mai mult, simți cum stările de tristețe te copleșesc, orice lucru banal îți declanșează anxietatea, iar emoțiile tale păr că s-au urcat într-un carusel fără oprire.
Toate aceste simptome sunt date de tulburările afective sezoniere, cauzate de dereglarea ritmului circadian. Cu alte cuvinte, când zilele se scurtează și lumina solară își pierde din intensitate, depresia de toamnă are toate șansele să se instaleze comod în viața ta, conform site-ului csid.ro.
Drept urmare, încearcă să nu uiţi de echibrultău psiho-emoțional. Datele oficiale spun că peste 70% dintre femei sunt afectate de tulburările afective sezoniere, însă oricine poate suferi de această problemă răspândită la nivel mondial. Dacă nu te mai odihnești bine, te simți mai mereu trist, ți-ai pierdut interesul pentru activitățile pe care le făceai înainte cu plăcere, apetitul tău alimentar s-a schimbat radical și tânjești după măcar un strop în plus de energie, a venit momentul să declari război depresiei de toamnă.
Dacă ignori această problemă, ea poate degenera, aşa că este cazul să iei atitudine.
Cum scapi de depresia de toamnă?
Antidepresivele de sinteză au numeroase efecte adverse periculoase și tratează simptomele tulburărilor afective sezoniere, nicidecum cauzele lor. Aşa că este indicat mai degrabă să apelezi la remediile naturale pentru a-ţi îmbunătăţi starea de spirit. Există plante efect cicatrizant emoțional, cum ar fi:
- Roiniță (îți îmbunătățește tonusul psihic)
- Sunătoarea (readuce calmul și liniștea în viața ta)
- Schinduful (îți energizează organismul și mintea)
- Floarea-pasiunii (câștigă lupta cu anxietatea)
- Valeriana (te ajută să ai un somn liniştit)
Foto: Hepta
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc