Ai observat vreodată puncte albe pe ochi şi pe nas? Uite de ce apar şi cum să le îndepărtezi

 
+2 click pentru
galerie

Punctele albe de pe nas şi pleoape apar la copii, dar şi la adulţi. Deşi mulţi medici ar recomanda operaţiile, le poţi face să dispară singur, acasă.

Conform ViralThread.com, aceste mici "brobonele" albe nu cauzează de obicei mâncărimi sau inflamaţii dureroase, dar pot cauza anumite senzaţii de disconfort şi să ridice anxietatea în legătură cu apariţia lor.

La copii, acest fenomen, denumit şi "MILIA", dispare peste două sau cel mult patru săptămâni. Din păcate, adulţii trec printr-un proces mai complex şi mai îndelungat de vindecare, ce poate ţine până la câteva luni până la curăţarea completă a pielii.

Pe lângă soluţia remediilor naturale, punctele de milia pot fi şterse cu metode fizice precum căldură extremă, incizii şi lasere. (Vezi în clipul de mai sus cum se poate rezolva pe cale medicală)

Totuşi există şi remedii naturale ce pot face bine fără intervenţii brutale sau dureroase. De-a lungul timpului, oamenii au încercat să găsească remediul frecându-şi diverse produse din bucătărie. Din descoperirile raportate, ingredientele cu cel mai mare efect au fost scrubul făcut din suc de lămâie şi zahăr, ulei de castor, amidon, oţet şi frunze de schinduf.

Ce trebuie să mai ştii când vrei să te vindeci de milia este să faci următoarele: şterge-ţi machiajul înainte de culcare şi stai afară în lumină naturală.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest