Ai picioarele umflate? Poţi să îţi rezolvi problema cu un simplu ceai foarte eficient

 

Umflarea picioarelor reprezintă o problemă pentru multe persoane şi provoacă multe neplăceri. Această afecţiune se mai numeşte şi edem şi este cauzată de retenţia de lichide în organism.

Picioarele umflate provoacă durere, care poate fi cauzată de:

  • sindromului premenstrual
  • sarcină
  • proastă circulație
  • consumul în exces de alimente sărate sau prelucrate
  • stil de viață sedentar
  • efecte secundare ale anumitor medicamente.

Uneori, fie în timpul sarcinii sau chiar şi atunci când stăm așezați o perioadă lungă de timp, este normal să se umfle picioarele. Cu toate acestea, în cazul în care picioarele vi se umflă frecvent, poate fi semnul unor probleme serioase cum ar fi boli hepatice, insuficiență cardiacă și boli de rinichi, conform sanatate.bzi.ro. Prin urmare, în cazul în care umflarea nu este redusă după un timp, ar trebui să consultați medicul.

Unul dintre cele mai eficiente remedii naturale în astfel de cazuri este pătrunjelul, folosit de însuși Hippocrate. Studiile sugerează că această plantă poate preveni numeroase boli, cum ar fi astm, alergii, dureri menstruale, probleme cu ale tractului urinar, tulburări digestive, și poate fi extrem de benefic, deoarece poate ajuta la tratarea bronșitei, îmbunătățește respirația, reduce tensiunea arterială și pătrează oasele sănătoase.
 
Hippocrate o recomandă ca tonic general, în caz de reumatism, pietre la rinichi sau chiar că un antidot pentru otravă. "The Green Pharmacy Herbal Handbook" precizează că pătrunjelul este un diuretic remarcabil și eficient, care ajută rinichii să scape de excesul de fluide din organism.

Pătrunjelul este un diuretic natural 

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Etnofarmacologie din 2002, "pătrunjelul acționează că un diuretic prin inhibarea ionilor de sodiu și de potasiu care influențează procesul de osmoză și creșterea fluxului de urină." 

Ba mai mult decât atât, pătrunjel este abundent în potasiu. Pe de altă parte, multe diuretice produse chimic reduc nivelurile de potasiu, astfel încât utilizând pătrunjelul eviți aceste efecte secundare nocive.
 
Un studiu brazilian din 2009 intitulat "activitatea diuretica și hipotensiva a extractului apos de semințe de pătrunjel" a confirmat, de asemenea, faptul că această plantă fantastică crește fluxul urinar și reduce tensiunea arterială în același timp. 

Dr. John R. Christopher, un renumit fitoterapeut din SUA sugerează că ar trebui să se consume doi litri de ceai de pătrunjel zilnic, pentru a obține cele mai bune rezultate în tratamentul edemului.
 
Dacă este necesar, puteți crește cantitatea. Mai mult decât atât, în prepararea ceaiului de pătrunjel, asigurați-va că utilizați frunze proaspete, ​​impreuna cu semințe și rădăcini.
 
Cum prepari ceaiul de pătrunjel?

Tăie mărunt rădăcinile de pătrunjel și frunzele fin. Se pune aproximativ ¼ cană de pătrunjel la o cană de apă fierbinte și se lasă la macerat 5-7 minute, apoi se strecoară. În final, puteți adaugă ghimbir, lămâie sau miere pentru a îmbogăți gustul. Pentru rezultate maxime, ar trebui să consume ceaiul cald. În afară de consumul acestui ceai, faceți în mod regulat exerciții cu picioarele pentru a stimula circulația fluidelor, iar atunci când sunteți culcați, ridicați picioarele pe perne, astfel încât să fie mai sus de inimă.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest