Ai probleme cu tensiunea arterială? Cum să o scazi în doar două minute, fără medicamente

 

Nu doar oamenii în vârstă au probleme cu tensiunea, ci şi cei tineri se pot contrunta cu astfel de situaţii. Hipertensiunea poate fi cauză de stresul excesiv, stilul de viaţă agitat, dar şi alimentaţia necorespunzătoare.

Hipertensiunea arterială, cunoscută de asemenea sub numele de tensiune arterială crescută sau hipertensiune, este o boală cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale. Valoarea ridicată face că inima să pompeze într-un ritm mai accelerat față de ritmul normal pentru a propulsa sângele în vasele sangvine.

Hipertensiunea arterială este un factor de risc major pentru cazurile de atac de cord (infarct miocardic), insuficiență cardiaca, anevrisme ale arterelor (de exemplu anevrism aortic), boală arterială periferică și este cauza bolilor renale cronice, conform site-ului secretele.com.

Chiar și o creștere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranţă de viață mai redusă. 

Dacă te confrunţi cu această problemă şi simți că îți crește brusc tensiunea și nu ai la îndemână medicamentele prescrise de medic pentru scăderea acesteia, există o metodă foarte simplă și eficientă de scăderea a tensiunii arteriale în maxim 2 minute.

Acesta este un secret dezvăluit de Gennadiy Malahov, un specialist al medicinei alternative din Rusia. Secretul scăderii tensiunii arteriale îl constă "respirația cu stomacul". 

Prin urmare, dacă simţi că ţi-a crescut tensiunea, pur și simplu încearcă să "respiri cu stomacul". Acest exercițiu te calmează și te va ajuta la scăderea tensiunii. 

Mai întâi, inspiră și ține aerul în abdomen. Apoi expiră în așa fel încât aerul să îţi rotunjească stomacul. Cu cât vei expira și inspira mai încet, cu atât vei fi mai calm.

În timp ce inspiri, imaginează-ţi că te umpli cu energie pozitivă, iar când expiri, gândeşte-te că elimini din organismul tău toată energia negativă. Fă aceste exerciţiu timp de 2 minute, fără pauză, și vei aduce tensiunea la valori normale. 

În timpul "respirației cu stomacul", vasele de sânge se relaxează, inima este mult mai odihnită, circulația sângelui se uniformizează, iar rezultatul va fi o tensiune arterială mai mică.

Foto: hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest