Ai răcit şi nu mai scapi de tuse? Fă-ţi singur un sirop natural de tuse foarte eficient

 

Chiar dacă este vară, multe persoane se pot îmbolnăvi din cauza curentului produs de aerul condiţionat, mai ales ducă au transpirat înainte. Virozele, răcelile, dar şi tusea devin supărătoare pentru mulţi.

Dacă te confrunţi cu aceste probleme, nu da fuga imediat la farmacie, ci dă o şansă produselor naturale, care pot avea efecte benefice. Există un sirop natural care poate fi preparat în timpul verii, cât timp se găsește zmeură proaspătă, însă va fi folosit mai ales în sezonul rece, pentru a scăpa de tuse. Este originar din Anglia: oțetul de mere cu zmeură. Acesta este ușor de realizat acasă și are beneficii asupra tractului respirator și a întregului organism, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Oțetul de mere este bogat în minerale, conținând calciu, fosfor, sodiu, magneziu și potasiu, precum și oligoelemente: fier, fluor și siliciu. În afară mineralelor, oțetul de mere conține și vitamine vitale că vitamină A, B1, B2, B6, C și vitamină E, care conferă pielii un aspect sănătos și protejează celulele nervoase și inimă. 

Zmeură reușește să acopere necesitățile nutritive ale organismului uman datorită conținutului mare de vitamine, minerale, pectine și substanțe de natură flavonoidica. Zmeură, consumată proaspătă, conține și un nivel ridicat de vitamină C (aproximativ 50 mg/%), reușind astfel să acopere o mare parte din necesarul zilnic din această vitamină. 

Ingrediente:

- 500-600 ml oțet de mere

- 1 kg de zmeură

Mod de preparare:

Se pune zmeură într-un borcan de sticlă, se adaugă oțetul în cantitate suficientă astfel încât să acopere fructele și apoi se lasă la macerat timp de 14 zile, într-un loc răcoros, ferit de razele soarelui. După această perioadă de timp, se strecoară lichidul prin tifon și se păstrează într-o sticlă închisă ermetic. Zmeură rămasă nu se consumă, se poate aruncă. Oțetul cu aromă de mere și zmeură se consumă în doze mici, câte o linguriță la un pahar de apa, de 2-3 ori pe zi.

Foto: sanatate.bzi.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest