Ai senzaţii de rău şi greaţă când mergi cu maşina? Călătoriile tale vor fi perfecte după ce vei consuma un amestec natural

 

Anumite persoane se confruntă cu o senzaţie neplăcută de fiecare dată când merg cu maşina sau cu un mijloc de transport. Acest simptom de rău de mişcare poate apărea când îţi e lumea mai dragă şi îţi poate strica dispoziţia, mai ales atunci când te afli în drum spre o destinaţie de vacanţă.

Senzaţia de rău de mișcare prezintă numeroase simptome fizice, iar nucleul problemei este localizat în creier. În condiții normale, ochii, urechile interioare, pielea și mușchi trimit informații senzoriale către creier. Folosind această informație, creierul determină direcția în care se deplasează corpul. Răul de mișcare apare atunci când organele corpului trimit semnale contradictorii pe care creierul nu le poate interpreta în mod corespunzător, conform site-ului secretele.com.

Simptomele comune ale răului de mișcare sunt greața, pielea palidă, transpirații excesive, vărsături, amețeli, dureri de cap, salivație crescută și oboseală. Simptomele dispar după ce mișcarea se oprește.

Există multe medicamente pe piață farmaceutică cât și terapii de acupunctură, care te pot ajuta să scapi de aceste senzaţii neplăcute de rău. Dar aceste soluții nu sunt întotdeauna convenabile sau ieftine, și nu au întotdeauna efectele dorite.

Încearcă un amestec pe care poţi să ţi-l faci acasă, numai din ingrediente naturale, pe care îl poţi lua cu tine atunci când pleci într-o vacanţă.

Ingrediente:

- o bucată de 3-4 cm de rădăcină de ghimbir proaspăt

- 100 de ml de oțet de mere

- două lingurițe de miere

Mod de preparare:

Curăță ghimbirul de coajă și dă-l pe răzătoarea mică. Așează-l apoi într-un castron și toarnă peste oțetul și mierea. Amestecă bine până vei obţine un preparat omogen.

Consum: 

Consumă o linguriță din acest amestec cu 30 de minute înainte de a pleca la drum. Acest tratament va avea efect aproximativ 6 ore după administrare. Dacă drumul este mai lung, îl poţi lua cu tine. Pe drum, trebuie să iei câte o linguriţă la o dată la 6 ore.

Iată cum funcţionează acest amestec!

Ghimbirul este un remediu destul de eficient în tratamentul răului de mișcare, datorită proprietăților sale antiemetice (previne apariția senzației de greață). Potrivit unui studiu ce s-a realizat pe 700 de persoane de diferite vârste și sexe, studiu publicat în Jurnalul American de Fiziologie, persoanele care au luat un supliment de ghimbir înainte de a merge într-o călătorie, nu au experimentat deloc senzaţia de greață în timpul calatoriei, comparativ cu acele persoane care nu au consumat deloc ghimbir.

Oțetul de mere are un efect de alcalinizare și echilibrare a ph-ului organismului, ceea ce va duce la eliminarea stărilor de greață asociate râului de mișcare. 

Drept urmare, când vei pleca în următoarea călătorie, nu uita să îţi prepari acest amestec şi tei simţi excelent.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest