Ai stat prea mult la plajă? Cum scapi rapid de arsurile de pe faţă, fără să rămână urme

 

Arsurile produse de razele solare ne pot da bătăi de cap pe parcursul a câteva zile. Cine nu a avut măcar o dată în viaţă astfel de probleme cauzate de o dorinţă nebună de a obţine un bronz arămiu?

În cazul în care recunoşti că ai fost, cu bună ştiinţă, victima unei zile însorite, poţi să fii sigură că vei repeta greşeala. Pentru a preveni astfel de situaţii, iată câteva soluţii rapide la care poţi apela pentru a te simţi confortabil, chiar dacă ai uitat să te ridici de pe şezlong.

1. Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul nu e bun numai pentru insomnie, ci şi pentru calmarea arsurilor solare. Fierbeţi câteva plicuri de ceai, după care lăsaţi-le să se răcească puţin la frigider. Aplicaţi-le pe arsuri. Muşeţelul ajută la reducerea inflamaţiilor şi a senzaţiei de usturime.

2. Uleiul de cocos

Pe lângă faptul că îţi hidtratează pielea, uleiul de cocos te ajută să scapi de durerile de la arsuri. Pielea va fi calmată şi senzaţia de arsură va dispărea ca prin minune.

3. Castraveţi

Faceţi o pastă de castraveţi cu blenderul şi aplicaţi-o pe arsuri. Ideal este să o ţineţi la frigider o oră înainte de a o aplica pe piele. Aplicaţi pasta şi pe faţă, o să vă cureţe şi o să vă reîmprospăteze tenul.

4. Lapte rece sau iaurt

Nu mai e un secret pentru nimeni că iaurtul, de preferinţă cât mai gras, calmează pielea arsă de soare. Iaurtul sau laptele rece oferă pielii un strat de proteine care o ajută să se regenereze. Pentru efecte sporite, amestecaţi o ceaşcă de iaurt cu puţin gel de aloe vera şi 15 picături de ulei de lavandă.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest