Ai urmărit-o în filme precum Liar Liar, dar nu știai că e campioană la poker

 

Actrița americană Jennifer Tilly este arhicunoscută. A jucat în super-comedia Liar Liar alături de Jim Carrey, a fost nominalizată la Premiile Oscar pentru rolul lui Olive Neal din filmul lui Woody Allen - Bullets over Broadway și în multe ale producții.

Pe lângă cinematografie, Jennifer Tilly are și o altă mare pasiune: pokerul. De-a lungul vieții a participat la nenumărate turnee, câștigând chiar și o brățară World Series Of Poker (WSOP) - cea mai înaltă distincție acordată în lumea pokerului. La WSOP participă an de an cei mai buni jucători de poker din lume, oameni de afaceri și multe vedete din tot felul de domenii. Buy-in-urile la turnee pornesc de la 500$ și ajung până la 250.000$, astfel că mulți jucători încearcă sateliții de calificare WSOP pe internet la 888 poker online, operator de poker licențiat ONJN, partener oficial al WSOP încă din 2014.

Pasiunea lui Jennifer Tilly pentru poker se trage din familie. Tatăl actriței, un vânzător de mașini la mâna a doua, era un jucător de poker pasionat și un parior înrăit. Astfel, el i-a făcut cadou jocul World Series of Poker, pe care actuala actriță l-a îndrăgit din prima clipă și a desprins din start tainele pokerului. Apoi, după ce s-a mutat la Hollywood împreună cu iubitul său, a decis să pună în practică ceea ce a învățat.

S-a descurcat de minune, iar pe 27 iunie 2005 a câștigat o brățară World Series of Poker și un cec în valoare de 158.625 de dolari la World Poker Tour Ladies Invitational Tournament, găzduit de Bicycle Casino din Bell Gardens, o suburbie din Los Angeles.

Un an mai târziu, Tilly a apărut în GSN Poker Royale Series și în Celebrity Poker Showdown 2006. A terminat pe locul 3, după ce a fost învinsă de campioana Ida Siconolfi. Un alt show televizat în care a participat a fost Poker After Dark.

În aparițiile din show-urile televizate, Tilly purta adesea bluze și maieuri în care își prezenta decolteul generos, dar considera că acest lucru nu era neapărat în avantajul ei.

"Dacă oamenii joacă cu adevărat poker, nu le pasă. Nimic nu pare mai bun pentru ei decât o pereche de ași. Nu se uită la 'perechea' ta. Se uită la perechea lor", a afirmat Tilly într-un interviu.

Pasiunea lui Tilly pentru poker devenise atât de mare încât actrița declara, într-un interviu din 2005, că prefere să practice acest joc decât să mai apară în filme. Totuși, în 2008, ea a hotărât neașteptat să se retragă din poker.

"Îmi place pokerul, dar măreția aici este ca un vis evaziv. Există prea multe variante și încercarea de a găsi validare în poker este ca și cum încerci să găsești o virgină într-o casă... Nu voi renunța la poker în întregime, ci îl voi considera mai mult ca pe un hobby decât că pe o carieră", spunea Tilly.

Totuși, în ianuarie 2010 ea a hotărât să revină în cariera din poker și a continuat să joace ani buni, inclusiv în prezent.

În plus, Tilly a fost nominalizată inclusiv la premiul Spirit of Poker Living Legend PokerListings în 2014, iar în 2007 a apărut în jocul World Series of Poker of Champions of Edition 2007, împreună cu iubitul său, Phil Laak, un alt jucător de poker cunoscut. De altfel, Phil Laak nu a fost primul jucător de poker cu care Tilly a avut o relație. Înainte să ajungă la acesta, ea a fost căsătorită cu Sam Simon, din 1984 și 1991. Acesta este creatorul The Simpsons și un mare pasionat al jocului de poker. În prezent, Jennifer Tilly este într-o relație cu Phil Laak, din 2004 încoace, deși acesta este cu 14 ani mai tânăr decât ea.

Conform datelor existente, Jennifer Tilly a câștigat din poker la turneele live 1.029.348 de dolari. Cel mai mare câștig la un singur turneu a fost de 158.335 de dolari, la Ladies Only Event - No Limit Hold'em de la WSOP 2005. Ultimul turneu live la care a participat a fost la WSOP 2019, unde a obținut un premiu în valoare de 23.315 de dolari.

În ce privește cariera de actriță, pe Jennifer Tilly am putut să o vedem în filme precum Bullets over Broadway, Liar Liar, Stuart Little, The Crewe, Made in Romania, 30 Beats, A Cinderella Story: If the Shoe Fits, Cult of Chucky și 7 Days to Vegas. De asemenea, a avut apariții în serialul Family Guy, timp de 61 de episoade, dar și în CSI: Crime Scene Investigation, Modern Family și The Simpsons. Totodată, ea a jucat și în numeroase piese de teatru și a avut prestații foarte lăudate în special pentru piese One Shoe Off, The Women și Don't Dress for Dinner.

Ajunsă la vârsta de 61 de ani, actrița născută în Los Angeles spune că pokerul rămâne însă marea sa dragoste și le recomandă tuturor să îl practice pentru că este un mijloc bun de relaxare și distracție.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest