Al doilea caz de virus Zika a fost confirmat în România! Cum să te fereşti de infectarea cu el

 

Al doilea caz de infectare cu virusul Zika din România a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii!

Ministerul Sănătăţii a anunţat al doilea caz cu virus Zika, prezent în organismul unui băieţel de zece ani. Acesta locuieşte în Guyana Franceză, venind în România în vizită pe 12 Iulie.

"Este vorba despre un băiat în vârstă de 10 ani, care locuieşte împreună cu familia în Guyana Franceză de aproape doi ani. Copilul a sosit în România în data de 12 iulie în vizită la rude. O zi mai târziu a manifestat următoarele simptome: febră, erupţii pe piele şi mialgii. Simptomele au dispărut în termen de 24 de ore. Pe 15 iulie s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş din Bucureşti. Date fiind simptomele şi faptul că locuieşte într-o zonă cu transmitere activă a acestui virus, copilul a fost internat. Externarea a avut loc pe data de 18 iulie, iar familiei i-au fost făcute toate recomandările specifice în acest caz", explică Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Primul caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat pe 12 Iulie la o femeie de 27 de ani din Bucureşti, care a fost internată timp de două zile la spitalul Victor Babeş din Capitală.

Medicul Tudor Ciuhodaru a intrat în direct în emisiunea "Star Magazin" şi a mărturisit ultimele detalii despre virus şi cum ne putem preveni:"Aceste insecte pot transmite o sumedenie de boli. Nu vorbim doar despre Zika, sunt mult mai multe şi mai grave. Mai bine previi, decât să tratezi. Guyana Franceză ştim şi noi că are cea mai lungă graniţă cu Brazilia, unde virusul a făcut numeroase victime. Nu uitaţi că pe lângă înţepătura ţânţarului e vorba şi de contact sexual. Acum nu se mai transmite doar de la bărbat la femeie, ci şi invers, tocmai a fost confirmat la New York. Ţineţi minte cele patru semne: febră, conjunctivită şi iritaţie care ne poate mânca sau nu. Cei mai mulţi pacienţi sunt asimptomatici. Există acest ţânţar şi în România. A fost transmis prin importul de cauciucuri şi prin plante ornamentale de tipul bambusului. El este uşor de adaptat oriunde şi are nevoie de puţine resurse. Spre deosebire de ţânţarii, el muşcă şi pe timpul zilei şi pe al nopţii. Plasele de ţânţari sunt insuficiente. Îmbrăcămintea ar trebui să fie deschisă la culoare, să lase cât mai puţină suprafaţă descoperită".

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest