Alertă medicală din cauza unui banal ingredient care duce la paralizie! Cum să-l depistezi şi ce simptome ar trebui să ai

 

alertă alimentară în România. Specialiştii au descoperit un condiment care poate produce paralizie. Mai multe am aflat de la medicul nutriţioniost Simona Carniciu.

Te-ai fi aşteptat ca un simplu condiment să te ducă la paralizie? Ei bine, asta se întâmplă cu adevărat şi trebuie să citeşti foarte bine pe etichetă înainte de a cumpăra produsul! Noi am vorbit cu un medic care a dezvăluit tot ce trebuie să ştii. Simptomele sunt uşor de confundat: durere la urinare, urină tulbure şi senzaţii de greaţă.

"Sunt mai multe specii de anason. Avem specia chinezească şi specia japoneză. Cea japoneză este toxică şi poate provoca crize epileptice, convulsii, poate inflama rinichiul, tractul urinar şi sistemul digestiv. Când alegem anason să fie substanţă pură chinezească, dacă este amestecat cu cel japonez atunci este posibil să avem un risc de a ne infecta. Trebuie să avem grijă la sursă şi să fim siguri că e sursă pură chinezească de anason. În cazul speciei chinezeşti au fost identificate anumite reacţii adverse dar atunci când este consumat în cantităţi foarte mari. Principalele semnale de alarmă sunt greţurile, vărsăturile, putem simţi inflamaţia rinichiului cu simptome specifice: durere la urinare, schimbarea mirosului sau pur şi simplu să fie mai tulbure. Starea de convulsii care seamănă cu crizele epileptice este cea care trebuie să îngrijoreze cel mai tare", a mărturisitSimona Carniciu. 

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest