Alexandru Arșinel, sfâșiat de moartea actriței Draga Olteanu Matei: „Este o mare pierdere”

 

Teatrul românesc este în doliu! Actrița Draga Olteanu Matei a murit în cursul nopții de marți spre miercuri, la vârsta de 87 de ani, în ciuda eforturilor supraomenești ale medicilor. Printre colegii de breaslă care au fost marcați de tragica veste, se numără și Alexandru Arșinel!

Alexandru Arșinel este sfâșiat de moartea actriței Draga Olteanu Matei. În cadrul unei intervenții telefonice pentru Antena 3, marele actor și-a plâns durerea și a descris-o pe actrița în vârstă de 87 de ani ca fiind o adevărată emblemă a teatrului românesc.

Totodată, actorul a dezvăluit că a avut ocazia să joace pe aceeași scenă cu Draga Olteanu Matei, catalogând-o drept o parteneră de scenă extraordinară.   

„A fost o foarte mare actriță, o persoană deosebită, cu o înzestrare pentru meseria asta a noastră. Era creatoare de scenarii, era artistă de film, îndrumătoare în domeniul teatrului. (...) Am avut bucuria să joc alături de dumneaei, o parteneră extraordinară. N-am să uit că renunța la aplauze ca să mă împingă pe mine pe scenă, ca să acaparez succesul. De o generozitate extraordinară.

E o mare pierdere pe linia marilor pierderi din ultimii ani. Mari artiști și actori dispar ușor, ușor. A jucat în multe creații. Chirița, scenariu realizat și jucat de ea. A realizat un succes deosebit și pe scenă și în film. Dar nu numai asta, o mare animatoare de teatru. Repet, la Piatra Neamț a creat o echipă de teatru cu care a câștigat mai multe concursuri în țară. Nu mai vorbesc de scenariile și acțiunile pe care le realiza în țară. O mare actriță. Un om deosebit! Te gândești, de fiecare dată, să spui ceva special ca să încurci pe toată lumea. N-ai ce să spui! Decât că a fost o foarte mare actriță. Ce să inventezi despre Draga Olteanu Matei? Ea era așa cum era, era imensă.”, a spus Alexandru Arșinel pentru Antena 3.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest