Am Nevoie de o Camera Auto?

 

A fi sofer nu este deloc usor, iar acest lucru este cunoscut de catre toti cei care detin un permis de conducere. Dincolo de faptul ca autoturismele trebuie intretinute in permanenta, astfel incat sa poata functiona in parametri normali, soferii trebuie sa fie mereu foarte atenti, sa respecte regulile din trafic si in acelasi timp, sa evite situatiile neplacute, in urma carora sa fie nevoiti sa plateasca sume considerabile. 

Camerele auto sunt din ce in ce mai cautate, datorita numeroaselor avantaje pe care le asigura soferilor. Pentru ca posesorii de masini sa afle mai multe detalii despre aceste dispozitive, incepand de la ce sunt ele exact si pana la modurile in care pot servi pentru evitarea unor situatii nefericite, persoanele interesate de acest subiect au la dispozitie urmatoarele randuri. 

Ce sunt camerele auto? 

Camerele auto reprezinta echipamente foarte utile si practice, cu ajutorul carora se poate decide usor a cui este vina in cazul in care are loc un accident. Folosite drept dispozitive care memoreaza imagini clare si concise, camerele pot fi instalate atat in autoturisme mici, cat si in camioanele care fac in mod constant curse foarte lungi. Mai exact, camerele auto au rolul de a filma drumul atunci cand sunt montate pe bord, iar unele modele au chiar o camera dubla, ceea ce inseamna ca filmeaza simultan atat drumul, cat si soferul. 

Care sunt motivele pentru care camera auto este necesara? 

Printre avantajele de care soferii dispun atunci cand achizitioneaza camera auto se numara si urmatoarele: 

  • inregistrarea continua – modelele performante sunt create astfel incat sa aiba capacitatea de a inregistra continuu. Soferii trebuie sa fie atenti insa, pentru ca unele camere au o memorie destul de limitata, ceea ce inseamna ca atunci cand memoria disponibila se termina, imaginile incep sa fie inregistrate peste cele anterioare;
  • detectarea miscarii – un alt mare avantaj al utilizarii camerelor auto este acela ca au capacitatea de a detecta miscarea dimprejurul autoturismelor. In acest fel, accidentarile usoare, asa cum sunt coliziunile sau deteriorarile sunt inregistrate, iar soferii ii vor putea cauta pe cei vinovati, pentru a-i trage la raspundere;
  • senzor G – este o functie care ajuta la ,,blocarea” inregistrarii intr-un anumit interval de timp, atunci cand au fost depistate accidente sau miscari severe, asa cum sunt franarile ori inclinarile de masina. Datorita acestei functii, soferii isi pot dovedi usor nevinovatia in fata autoritatilor, atunci cand sunt acuzati de diferite persoane.

Ce reprezinta inselatoria pe baza de accident si cum poate fi de folos camera auto in acest caz? 

In prezent exista foarte multe grupari care se formeaza strict cu scopul de a incerca sa obtina sume de bani de la soferi, prin intermediul unor inselatorii. Atacatorii se bazeaza pe faptul ca posesorii de masini nu vor putea dovedi in fata autoritatilor ce s-a intamplat, asa ca merg in paralel cu acestia, accelereaza, iar la un moment dat intra in fata celor de langa ei, pentru ca soferii din trafic sa nu aiba timp sa franeze la timp si sa ii loveasca. Ulterior, atacatorii cheama autoritatile la fata locului, sustinand ca au fost loviti in trafic si cer despagubiri pentru a-si repara autoturismele. Din fericire, camerele auto surprind tot in jurul lor, ceea ce inseamna ca orice situatie pot fi prezentata cu acuratete politistilor. 

Cum se pot economi sume consistente pentru asigurarea masinii? 

Prin evitarea inselatoriilor auto, soferii pot economisi sume consistente, pe care altfel le-ar plati pentru asigurarea masinii. Cu cat un autoturism este implicat in mai multe accidente, cu atat polita asigurarii creste ca valoare. Atunci cand posesorii de autoturisme dispun de camere auto, pot dovedi oricand cui apartine vina in cazul accidentelor, reusind sa evite situatiile neplacute. 

Au soferii cu adevarat nevoie de camere auto?

Utile si practice, camerele auto sunt necesare pentru soferi, intrucat surprind imagini care pot fi prezentate autoritatilor, in vederea stabilirii vinovatului in caz de accident. Un alt motiv pentru care camerele auto sunt necesare este acela ca soferii se simt mai in siguranta atunci cand le folosesc, stiind ca indiferent ce s-ar intampla, inregistrarile pot fi folosite pentru a prezenta in detaliu fiecare secunda din timpul mersului. 

Unde pot fi montate camerele auto? 

De preferat este ca soferii sa monteze camerele auto in partea din fata, pe bord, pentru ca acestea sa poata surprinde intregul drum, atat inainte, cat si in lateral, pe cat de mult posibil. In ceea ce priveste camerele care au capacitatea de a filma atat inainte, cat si in spate, acestea trebuie montate tot pe mijloc, pentru o vizibilitate cat mai mare. 

Camerele auto sunt eficiente indeosebi in cazul accidentelor. Recomandat este ca soferii sa foloseasca astfel de dispozitive pentru a sti ca indiferent ce li se intampla, pot dovedi in fata autoritatilor cine este vinovatul.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest