Amestec de legume uscate pentru vegeta de casă

 
+3 click pentru
galerie

Fie că avem legume din grădina proprie sau dăm o fugă la piață unde oferta este atât de bogată acum toamna, un  Amestec de legume uscate pentru vegeta de casă trebuie neapărat pregătit pentru iarnă.

Există multe variante de deshidratoare pentru legume și fructe, dar vă recomandăm în schimb friteuza multifuncțională Supreme Hot Air Fryer , care pe lângă funcția de deshidratare are multe alte întrebuințări în bucătărie.

Deși funcția de uscare are o durată predefinită de 8 ore, nu va fi niciodată nevoie de mai mult de 2-3 ore dacă veți tăia rădăcinoasele în felii subțiri. La fel de repede se deshidratează și frunzele, doar roșiile și ardeii pot necesita mai mult timp.

Tot cu ajutorul Friteuzei Supreme Hot Air Fryer veți putea pregăti și fructe uscate, dar și diverse plante pentru ceaiuri.

Ingrediente:

  • 4 morcovi mari
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 3 rădăcini de păstârnac
  • 1 rădăcină de țelină cu frunze
  • 2 ardei capia, roșii
  • 1 ardei gras, verde
  • 6 roșii
  • 1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm rădăcinoasele și le feliem cât mai subțire cu feliatorul mandolină, sau cu feliatorul de la robot. Spălăm roșiile și le feliem în patru, spălăm ardeii, îi curățăm de cotoare și semințe și îi feliem julien. Spălăm frunzele și tijele de țelină, la fel și frunzele de pătrunjel și le scurgem bine. Separăm frunzele de țelină de tije, dar vom usca și tijele pentru că sunt pline de sevă și dau gust bun.

Mai întâi așezăm pe cele trei grilaje ale friteuzei straturi dense de rădăcinoase. Le introducem în interiorul friteuzei pe rafturile sus/mijloc/jos și pornim friteuza pe funcția Uscare. Lăsăm timpul și temperatura presetate, pentru că nu știm cât va dura uscarea, în funcție de tipul legumelor, de cât de suculente sunt, dar și de cât de multe așezăm pe grilaje.

De menționat că friteuza se poate trece pe pauză, după ce constatăm că legumele s-au uscat. Le scoatem, introducem altele și o repornim. Friteuza își continuă funcționarea pentru timpul rămas.

După uscare legumele se pot mărunți în bucăți mai micuțe, sau se pot măcina și transforma în praf.

Noi le vom păstra în bucăți mici, pentru a colora frumos supele și ciorbele. Păstrăm amestecul de legume pentru vegeta de casă în borcane închise ermetic, așezate pe raftul din cămară. Nu este necesar să adăugăm sare, decât dacă legumele nu sunt uscate foarte bine. Se mai pot păstra și în pungi vidate.

Legumele pentru vegeta de casă pot varia, se mai pot usca și: ceapă albă sau roșie, gulii, apio, chiar și varză.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest