Andreea Răducan, pledoarie pentru sport: „O educație mai bună nu există”

 

Sportul i-a adus cele mai mari satisfacții, iar gimnasta nici nu-și imaginea situația în care copiii ei nu i-ar călca pe urme.

 

Andreea Răducan a devenit un nume în România și pe plan mondial grație sportului. Bineînțeles a fost înzestrată și cu calități și a muncit mult. În cadrul unui interviu acordat Antena Stars ea susține că, la rândul ei, gimnastica căreia i s-a dedicat i-a întors înzecit. Este motivul pentru care, fosta sportivă de nivel mondial spune că își va îndrepta copiii spre practicarea unui sport, apreciind că pot astfel căpăta o educație aleasă.

 

„Copiii mei vor face sport. Eu și soțul meu suntem de părere că o educație mai bună decât cea din sport nu există. Nu există discuție să nu îmi susțin copiii în a practica sport. Nu m-aș băga să îi antrenez, dar dacă ar simți nevoia să îmi ceară un sfat, bineînțeles că îi voi ajuta. E o viață de familie foarte frumoasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu", a declarat Andreea Răducan.

 

Sportiva spune că-i va încuraja din toate punctele de vedere în îmbrățișarea unei astfel de cariere, pentru că, la rândul său a avut parte de susține, dar și pentru că în familie a avut un exemplu de ratare în sport, pe tatăl său, care nu a fost susținut așa cum ar fi trebuit.

 

,,Tatăl meu a fost foarte pasionat de sport. A jucat fotbal atunci când era copil, dar nu a avut susținerea necesară și a rămas un vis neîmplinit. Părinții mei au fost întotdeauna alături de mine. Aveam emoțiile pe care le avea orice sportiv, dar am reușit să le transform în emoții constructive", a povestit Andreea Răducan.

 

După încheierea carierei sportive, fosta gimnastă a mai spus că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a menține un tonus ridiat. Ea consideră că fiecare sportiv de performanță traversează obstacole, iar în cazul ei au avut loc unele accidentări, nu foarte grave, peste care a reușit să treacă cu capul sus.

 

,,Am vrut să îmi păstrez o sănătate absolut necesară, chiar și după încheierea sportului de performanță. Eu cred că fiecare sportiv de perfomanță traversează astfel de obstacole, mici accidentări, uneori mai grave. În cazul meu au fost mici accidente și au fost momente în care nu vedeam progresul” a mai spus Andreea Răducan.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest