Atenţie! Aceasta este greutatea ideală în funcție de vârstă!

 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că există o legătură strânsă între greutate şi sănătate. Dacă eşti subnutrit nu e bine, dacă te numeri printre supraponderali, iar nu e bine. Greutatea ideală diferă în funcţie de vârstă, aşadar fii atent/ă când te urci pe cântar!

Trebuie să știi că greutatea ideală depinde de la o persoană la alta. Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, riști fie să te mulțumești că ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbești exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com.

Îţi prezentăm tabelul greutăţii ideale, în funcţie de vârstă şi nu uita, dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui, mergi la medic și asigură-te că nu ai o problemă de sănătate şi anumite carenţe.

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună, aşa că ai grijă să ai o dietă echilibrată şi nu uita să faci mişcare.

Dacă ai kilograme în plus, ia măsuri urgent! Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet. Renunţă la mâncarea nesănătoasă şi alege să consumi mai multe fructe, legume şi pune-te să faci sport!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest