Atenţie la ce cumpăraţi! Produsele bio nu sunt organice

 
+2 click pentru
galerie

Atenţie la ce cumpăraţi! Magazinele sunt pline de produse bio-capcană care vă pot îmbolnăvi grav. Un studiu recent arată că doar 19% dintre aceste produse sunt integral naturale, restul au E-uri în compoziţie.

Când suntem la market şi cumpărăm din obişnuinţă un produs, ar trebui să ne oprim să citim eticheta. Dacă am face asta, aproape peste 90% dintre produse le-am pune înapoi în raft. Puţini consumatori cunosc pericolul care se ascunde în spatele alimentelor Bio.

Majoritatea produsele bio care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt încărcate cu aditivi alimentari. E-urile se găsesc în băutura vegetală, în ciocolată, în iaurtul cu fructe, în maioneză şi chiar în supa instant de tip bio. Concluzia aparţine Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, care a făcut un studiu dupa ce au analizat etichetele a 21 de produse tip bio. Dintre acestea, doar 4 nu conţineau aditivi alimentari. Spre exemplu, în cazul produselor bio de tip ciocolată a fost identificat un număr maxim de 3 aditivi alimentari, media fiind de un E pe produs. În ceea ce privește Iaurtul cu fructe, în cazul produselor bio constatăm un maxim de 2 E-uri.

Astfel, dintre două produse care conțin aceleași ingrediente, oamenii se vor îmbulzi să îl cumpere pe acela care are eticheta verde, în defavoarea celui cu eticheta roșie sau albastră, spre exemplu. De ce? Pentru că oamenii cred că verde înseamnă Bio si din pacate nu stau să citească ingredientele.

Produsul nu este tratat chimic, ci este obţinut din plante ale căror seminţe sunt nemodificate genetic, nu conţine conservanţi şi coloranţi, iar termenul de garanţie nu este mare. În ceea ce priveşte fructele şi legumele trebuie să citim atent eticheta. Orice etichetă are intre 4-5 cifre: daca produsul are 4 cifre înseamnă că a fost crescut într-un  mediu normal, însă nu BIO. Dacă produsul are 5 cifre, iar prima cifra incepe cu 9 înseamnă ca este BIO. Daca produsul este format din 5 cifre, iar prima cifra este 8, înseamnă că acesta a fost modificat genetic.

A.C.


 

 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest