Atenţie la gadget-uri în concediu! Hackerii vă pot ataca fără să vă daţi seama!

 
+2 click pentru
galerie

Odată plecaţi în vacanţă, nu vă puteţi gândi la nimic altceva decât la distracţie! Însă, cu siguranţă n-aţi crede că puteţi fi atacat, în orice moment, de un hacker.

Înainte de a pleca în concediu, trebuie să vă întrebaţi: telefonul, tableta si computerul sunt pregătite pentru vacanţă? Fără să ne dăm seama, hackerii ne pot strica concediul, doar cu un singur click.

Serviciul Român de Informaţii ne recomandă, în primul rând, evitarea folosirii reţelelor Wi-Fi publice, care nu solicită nume de utilizator si parolă. Aceste locatii pot fi clonate foarte uşor de către hackeri, care vă vor accesa astfel datele personale. Locurile în care este bine să evitaţi folosirea reţelelor de Wi-Fi sunt: aeroporturile, hotelurile, unde este important să solicitaţi la recepţie toate datele referitoare la reţeaua de internet. Cafenelele reprezintă pentru mulţi turişti locul ideal unde să verifice peste zi conturile de pe reţele sociale.

Cum multe localuri permit acces gratuit la internet, aici atacatorii pot crea reţele clonă. De aici, până la aflarea datelor bancare ale celor care verifică situaţia contului e doar un pas. Dacă folosiţi transportul public, tentaţia de a vă conecta la Wi-Fi în gară sau staţia de autobuz vă poate expune nu doar riscului furtului de date.

Mai mult, dacă cineva vă sustrage sau vă găseşte smartphone-ul, tableta sau laptop-ul în astfel de locuri, este bine să puteţi bloca accesul acelei persoane la fotografiile personale, agenda telefonică sau mesajele text. De aceea, protejaţi-vă telefonul mobil cu o parolă complexă. Mai mult, înainte de a pleca în vacanţă este bine să vă faceţi copii ale datelor din telefon sau laptop, evitaţi verificarea datelor bancare de pe reţeaua wifi, şi totodată, lăsaţi acasă orice dispozitiv electronic de care nu aveţi nevoie.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest