Au început să moară oameni din cauza căldurii! Ce este bine să consumăm în această perioadă?

 
+2 click pentru
galerie

Oameni storşi de căldură, asfaltul fierbe, iar betoanele dogoresc. Nu se poate dormi nici noaptea de cald. Se-aud tot mai des sirene de Salvări care gonesc către victime căzute în stradă. Câmpuri imense sunt pârjolite ca de focul iadului.

România fierbe sub cod portocaliu. Nu mai are nicio relevanţă câte grade sunt. Cert e că e infernal de cald. Şi ne aşteaptă încă 10 zile de urgie, fără strop de ploaie sau de răcoare.

Aerul pare încins cu fierul, iar la soare nu poţi sta mai mult de câteva minute fără să simţi că te ia răul. Până şi la umbră ne sufocăm. România fierbe! La propriu! Canicula omoară oameni şi distruge culturile. Disperarea pune stăpânire chiar şi pe cei mai optimişti dintre noi. N-a dat o picătură de ploaie de zile bune sau chiar de săptămâni întregi, în unele zone. Prognozele sunt de groază: urmează încă 10 zile fără strop de ploaie.

Județele Bihor, Arad, Timiș, Vaslui și Galați, precum și zona de câmpie a județelor Bacău și Vrancea se află sub Cod Portocaliu de caniculă. Disconfortul termic atinge cote maxime, iar pentru restul teritoriului, cu excepția unui număr restrâns de județe din centrul și nordul țării, este atenționare Cod Galben. La aceste ore, temperaturile maxime se situează frecvent între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală depășeşte pragul critic de 80 de unități, mai ales în zonele de câmpie și de podiș.

Aflaţi mai multe detalii din materialul video de mai sus!

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest