Bagaj de vacanţă: cum să-l pregăteşti

 

E timpul pentru vacanță! Dacă vrei să ai tot ce-ți trebuie cu tine în călătorie, și fără prea mari bătăi de cap, citește articolul de mai jos!

Împachetarea şi despachetarea bagajului de călătorie se poate transforma într-o adevărată corvoadă pentru majoritatea dintre noi, de aceea câteva trucuri nu strică niciodată.

În primul rând ai nevoie de o listă. Separă pe o listă lucrurile care îţi sunt absolut necesare de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar care nu sunt esenţiale; fii realist în privinţa capacităţii bagajului tău. Fii atent să păstrezi spaţiu suficient în bagaj pentru eventualele cumpărături!

Nu uita trusa de prim ajutor! O mică trusă cu pastilele, unguentele şi medicamentele pe care s-ar putea să fie nevoie să le foloseşti e suficientă. Un alt truc de aplicat este rularea hainelor. Să rulezi hainele este cea mai potrivită metodă de împachetare, nu numai că elimină cutele de la şifonat, dar ocupă şi mai puţin spaţiu în bagaj, cee ace cu siguranță îți dorești. Și tot aici te sfătuim să iei haine de zi cu zi, nu îmbrăcăminte excentrică sau de ocazie. Prosoape! Încă un tip de obiect care umple spaţiul imediat. Verifică din timp dacă la cazare ţi se vor oferi şi prosoape, de cele mai multe ori da.

În funcţie de destinaţia de călătorie, prognoza vremii este fie cea mai bună prietenă a călătoriei tale, fie cel mai mare inamic. Verifică prognoza cu o zi înainte de zbor şi ajustează-ţi bagajul conform prognozei.

Și nu în ultimul rând, nu pleca de acasă fără lucrurile indispensabile! Verifică şi iar verifică să ai la tine banii şi cardul bancar, un paşaport sau, după caz, actul de identitate valid. 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest