Balada ciobanului român a trecut granița. Ghiță, de la oi, la BBC!

 

Vestea că avem un cioban vedetă a zburat, aşa cum spun poveştile, peste mări şi tări. Ghiţă Ciobanul a ajuns de la stână, direct la BBC!

Despre cel mai cunoscut cioban din țară s-a dus vorba până în Marea Britanie.

Ciobanii ocupă un loc special în istoria și cultura României, iar stilul lor de viață nu s-a schimbat prea mult, asta până acum, când unul dintre ei a ajuns o celebritate datorită rețelelor de socializare. Așa începe relatarea de la BBC despre Ghiță. Oierul a ajuns vedetă în țara unde românii sunt blamați că ar fi dat iama.

Îmbrăcat în cojoc, sprijinindu-se în ciomag sau dansând cu oile, ciobanul a făcut valuri în România. După zece zile de la apariția pe Facebook, pagina sa adunase peste 200.000 de like-uri. După o lună, numărul se dublase, mai spune jurnalistul BBC.

În articol, britanicii mai amintesc și de balada "Miorița".

În trecut, Ghiţă a fost nevoit să-şi mute oile în mod ilegal, în timpul nopţii, din cauza urbanizării. Accidentele şi vânătorile l-au costat vieţile multor oi şi câini. Poate că anul acesta, datorită celebrităţii, Ghiţă va avea mai mult noroc. Aşa se încheie articolul despre ciobanul ajuns vedetă.

Un sfat pentru britanici: aveţi grijă la mioare, ca nu cumva să vă invadeze teritoriul!
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest