Banii nu pot cumpăra sănătatea! Care este boala incurabilă de care suferă Lady Gaga/ VIDEO

 

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea şi sănătatea, iar Lady Gaga ştie asta foarte bine. Este faimoasă, bogată şi o vedem mereu plină de energie, însă faimoasa artistă suferă de o boală incurabilă, care o împiedică să îşi desfăşoare activitatea ca un om normal.

Boala gravă de care suferă Lady Gaga se numeşte fibromialgie. Iar cântăreaţa a trecut prin clipe cumplite, deoarece nimeni nu credea că suferă cu adevărat de această afectiune, nici măcar doctorii, care aveau impresia că totul este în închipuirea ei. Însă pe parcurs, medicii s-au convins că ceea ce simte artista este real.

Fibromialgia este reprezentată de durere a mușchilor care poate să genereze mai multe simptome: oboseală, durere, epuizare, migrene. Iar Lady Gaga acuză mereu dureri cronice, care îi dau bătăi de cap şi îi pun în pericol inclusiv cariera, din cauza faptului că nu poate executa la capacitate maximă coregrafiile complicate, ori oboseşte mai repede în timpul prestaţiilor pe scenă.

Lady Gaga nu şi-a ascuns niciodată boala, dimpotrivă, a vrut ca oamenii să fie conştienţi de complicaţiile care pot apărea din pricina acestei afecţiuni şi cât de gravă este.

"Întotdeuna am fost deschisă în legătură cu problemele mele de sănătate fizică şi mentală. Am încercat ani la rând să aflu ce am. Trauma şi durerea cronică mi-au schimbat viaţa, şi mă împiedică să duc o viaţă normală. De asemenea mă împiedică să fac ceea ce îmi place cel mai mult: să performez pentru fanii mei."

La început medicii erau reticenți și credeau că boala era doar închipuirea cântăreței, dar acum sunt de acord că durerea ca simptom al fibromialgiei este foarte reală. Lady Gaga își dorește ca oamenii să ia în serios afecțiunea de care suferă.

"Mă enervează oamenii care nu cred că fibromialgia este reală. Pentru mine și cred că și pentru alte persoane, este un ciclon de anxietate, depresie, traumă și panică, toate îmi suprasolicită sistemul nervos și apoi rezultatul este durerea. Oamenii trebuie să fie mai înțelegători. Durerea cronică nu este o joacă. În fiecare zi te trezești și nu știi ce vei simți'

Nu s-a stabilit cauza exactă a fibromialgiei, însă un factor de risc pentru boală ar putea fi tulburarea de stres post-traumatic. Fibromialgia este, de fapt, o durere în mușchi, care poate genera o serie de simptome precum: oboseală, durere, epuizare, hiperestezie, dificultăți cognitive, migrene, tulburări articulare, tulburări digestive, dureri toracice, tulburări de vedere, probleme dermatologice, insomnii, amorțeli și frunicături, scrie csid.ro.

În cadrul documentarului „Gaga: Five Feet Two", artista a menționat că vrea să se implice în compania de conștintizare a acestei boli: „Vreau să ajut la creșterea gradului de conștientizare și la conectarea celor care o au. Putem toți să împărtășim ceea ce ne ajută/doare".


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest