Banii nu sunt pentru totdeauna! Iată câteva celebrități care au murit sărace

 

Atunci când eşti pe culmile succesului, extravaganţa, luxul şi excesele sunt la ordinea zilei, însă toate acestea au preţul lor! Istoria este plină de poveşti cu personalităţi care au cheltuit până la ultimul bănuţ, rămânând cu nimic la sfârşitul vieţii

Judy Garland (1922–1969)

Cine nu a văzut clasicul "Vrăjitorul din Oz"? Ei bine, Judy a rămas celebra tocmai pentru rolul Dorothy Gale din 1939, însă viaţa personală a actriţei a fost una presărată cu dezastre emoţionale, dar şi financiare. A divorţat de două ori, ba chiar a încercat să se sinucidă de câteva ori. La sfârşitul anilor '60 s-a stins din viaţa din cauza uneo supradoze, cu enorme datorii către statul american.

Friedrich Nietzsche (1844–1900)

"Dumnezeu a murit!", spunea controversatul scriitor german. Nietzsche a murit în urma unei cedări nervoase datorate unei imagini în care un cal era biciuit pe stradă. Martorii au povestit că şi-a pus braţele în jurul animalului pentru a-l proteja, însă în zadar.

Vincent van Gogh (1853–1890)

Face parte dintre cei mai importanţi pictori post-impresioniști din istorie, însă, spre deosebire de cei de mai sus, Van Gogh a devenit celebru după moartea sa. În timpul vieţii a vândut un singur tablou, motiv pentru care avea grave probleme financiare. Puţin ştiu că a pictat mare parte din capodopere într-un azil, suferind de o personalitate bipolară, depresie, halucinaţii şi paranoia.

Oscar Wilde (1854–1900)

Deşi este unul dintre cei mai mari scriitori din secolul al XIX-lea, Oscar Wilde a dus o viaţă dubla. A fost implicat în numeroase relații cu tineri, printre care și bărbați prostituate. În 1985 intră în conflict cu Lordul Alfred Douglas, care îl acuză că practică sodomia, fiind arestat și condamnat la doi ani de muncă. După eliberare, cade în depresie și începe declinul său literar. A murit în 1900, într-o cameră de hotel din Paris, din cauza unei meningite celebrale.

Oskar Schindler (1908–1974)

Celebru pentru împotrivirea asiduă faţă de persecuţiile împotriva evreilor, Schindler se mută în Polonia pentru a salva de la moarte muncitorii din fabricile sale. A plătit sume însemnate drept mită pentru a putea salva evreii care lucrau pentru el, cheltuindu-și mare parte din avere pe mâncare și protecţie pentru ei. Afacerile sale de după război, însă, au fost un dezastru. În ultimii ani de viaţă a primit ajutorul organizaţiilor caritabile evreieşti.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest