Bei apă minerală în timpul caniculei? Vezi la ce riscuri te expui

 

Canicula te moleşeşte şi ai nevoie să te hidratezi cât mai bine! Cu toate acestea, medicii nu recomandă apa minerală, pentru că nu ajută organismul să se simtă hidratat.

În timpul caniculei e important să se consume mult apa, însă nu oricum și nu orice fel de apă. Cei care beau apă minerală își fac singuri rău. Medicii trag un semnal de alarmă în acest sens, mai ales că peste România se anunța un puternic val de căldură.

Medicii recomandă  evitarea ieșirilor la soare și consumul mare de apa. Aportul de apă se calculează în funcție de greutatea corporală: câte 0,038 litri pentru fiecare kilogram - corp. astfel, o persoană de 55 de kilograme are nevoie de cel puțin 2 litri de apa, în timp ce una de 75 d ekilograme, de aproape 3 litri, conform sanatate.bzi.ro.
 
Cea mai importantă este însă calitatea apei. Potrivit medicilor, în perioadele caniculare e indicat să se bea apa plată, bogată în calciu și magneziu, dar săracă în săruri minerale, deci cu aport scăzut de săruri, sodiu, cloruri, sulfați. Cu alte cuvinte, trebuie evitată apa minerală. Este sufiecient să citiți cu atenție etichetele apelor îmbuteliate de vânzare la noi.

L.F.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest