Botezatu, amintiri de groază din Crăciunul petrecut la închisoare

 
+2 click pentru
galerie

Cătălin Botezatu are amintiri triste legate de Crăciun. Chiar dacă e greu de crezut, designerul a petrecut un Crăciun. în închisoare!

Pentru Cătălin Botezatu, Crăciunul nu înseamnă doar lux şi amintiri frumoase. Designerul are o amintire dureroasa legată de această perioadă. Amintire pe care nu şi-o va putea şterge niciodată din minte: Crăciunul petrecut în închisoare.

Pe 30 mai 1996, pe numele lui Cătălin Botezatu s-a emis mandat de arestare internațională, iar pe 16 octombrie 1996, acesta a fost extrădat și plasat în arestul Penitenciarului de la Rahova, fiind eliberat la 14 martie 1997. Procesul său s-a judecat în anul 2005.

În 1996 Cătălin Botezatu este încarcerat la Cremona, într-o puşcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în ţară de bancruta frauduloasă.

După ce luni de zile şi-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România şi să îşi rezolve problemele cu cămătarii şi legea, dupa ce este ţinut captiv în Danemarca, se predă carabinierilor, în speranţa că aşa va ajunge în România. Numai că extradarea lui se lasă aşteptată.

A rămas celebra declarația lui Botezatu atunci cans s-a predat: „Numele meu este Cătălin Botezatu. Sunt român. Ştiu că sunt căutat de Interpol, aşa ca am venit să mă arestaţi. Nu aş putea să vă spun exact de ce sunt căutat, pentru că nu am jefuit şi nici omorât pe nimeni, dar vreau să ajung acasă."

Pe toată perioada detentiei Catalin i-a scris o mulțime de scrisori mamei lui.

Cătălin Botezatu a mărturisit că în penitenciar stătea în cameră cu un criminal în serie, care nu se sfia să îi povestească fără scrupele crimele comise cu sânge rece.

Miron Cozma a fost colegul de celulă al lui Cătălin Botezatu şi a povestit cum l-a protejat pe designer de cămătarii care puseseră preţ pe capul lui. Fostul lider al minerilor susţine că l-a salvat şi nu a acceptat să i se întâmple ceva rău.

Miron cozma dezvăluie: Catalin asculta "Unbreak my heart", piesa lui Tony Braxton şi plângea.

Tot în perioada detentiei, Cătălin Botezatu a intrat şi în greva foamei, sperând că astfel situaţia lui va fi rezolvată mai rapid. Doar că după o săptămână i s-a făcut rău şi a fost dus la infirmerie: "Nu ştiu efectiv ce să mă fac, nici măcar să mor nu sunt lăsat".

Ce mai mare durere a lui Catalin a fost despărțirea de mama lui: "Mi-e dor de mama. Atat de tare am chinuit-o in ultima vreme cu framantarile mele, cu drama mea, cu vaicarelele mele.dar macar in fata ei vreau sa ma arat asa cum sunt: slab si singur si bolnav şi trist".


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest