Cancerul de colon, boala alimentaţiei greşite! Cum să o previi cu ajutorul cartofilor violet

 

Cancerul de colon este din nefericire o afecţiune cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, indiferent de vârsta. Una din cele mai comune cauze este stilul de viaţă agitat, dar mai ales alimentanţia necorespunzătoare.

Stresul oxidativ și inflamația cronică sunt factori de risc pentru cancer, dar acțiunea acestora poate fi limitată prin consumul alimentelor bogate în compuși antocianini, cum ar fi cei din cartofii violet, care ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer, chiar și după coacere, spun cercetătorii, conform sanatate.bzi.ro.

Noile date, publicate în Jurnalul de Nutrițional Biochimie, au testat potențialul antocianinilor din cartofii violet de a bloca creșterea tumorilor canceroase, chiar și atunci când aceștia au fost fierți. Cercetările anterioare au sugerat că polifenolii găsiți în cartofii violet pot ajuta în luptă cu cancerul. 

Antocianinii sunt niște flavonoizi care se găsesc fructe și legume și care au stârnit interesul din cauza potențialelor beneficii pentru sănătate. Acești pigmenți antioxidanți pot îmbunătăți sănătatea inimii și ajută la reducerea riscului de boli de inimă și diabet. 

"Sunt tot mai multe dovezi care sugerează că antocianinii și antocianidinele pot avea proprietăți analgezice în plus față de cele neuroprotectoare și anti-inflamatorii", potrivit unui studiu din 2009.

Echipa de cercetători de la Universitatea de Stat din Pennsylvania, condusă de Venkata Charepalli, a folosit teste de laborator, inclusiv investigațiile în vitro pentru a testa modul în care antocianinii afectează dezvoltarea cancerului de colon. 

Potrivit cercetătorilor, cartofii violet copți au suprimat dezvoltarea tumorilor maligne de colon. Ei au sugerat că pot există mai multe substanțe din cartofii violet care lucrează simultan, și pe mai multe căi, inclusiv antocianinii, acidul clorogenic, acidul butiric și amidonul rezistent, pentru a distruge cancerul de colon. 

"Studiile noastre, dar și alte cercetări anterioare au sugerat că legume precum catofii, inclusiv cartofii violet conțin amidon rezistent, care servește că un aliment pentru bacteriile intestinale bune și astfel acestea pot produce acizi grași cu catenă scurtă benefici, precum acidul butiric. Acidul butiric reglementează funcției imuna în intestin, suprima inflamația cronică și poate ajută, de asemenea, prin faptul că provocă celulele canceroase să se autodistrugă", spun cercetătorii.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest