Captivă în coșmarul din Italia! Mărturii de la o româncă din infernul de după cutremur

 

Cutremurul din Italia în urma căruia apoximativ 70 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 150 sunt date dispărute a şocat o lume întreagă.

Cum a început totul şi cum s-a resimţit seismul, aflăm chiar acum de la o româncă stabilită la doar câţiva kilometri de locul unde a avut loc dezastrul.

”M-am trezit pentru că auzeam zgomotul paharelor care se ciocneau în salon” - Aşa a început totul, iar în doar câteva secunde zeci de clădiri au fost şterse de pe faţa pământului. Cutremurul de 6,0 grade pe scara Richter a îndoliat multe familii, iar alte câteva sute îşi caută cu îngrijorare rudele. Până în zorii zilei s-au înregistrat un număr uriaş de replici ale cutremurului.

”Cum am fetiţa care doarme lângă noi, am luat-o în braţe imediat, în secunda aia, l-am trezit pe soţ, el dormea, nu a simţit absolut nimic. Voiam să ieşim afară. A durat cam 10 secunde. De la ora 03:36 dimineaţă până la ora 08:00 au fost 100 de replici. Sunt foarte mulţi morţi, un orăşel, exact acolo unde a fost epicentrul este ras la sol, sunt orăşele întregi rase la sol, sunt zeci de morţi, sunt sub maceri, sub case căzute, poduri. E un dezastru. Suntem speriaţi. Noi deja suntem subgrup, pe grupuri de la şcoală, de la...ne-am alarmat destul de mult, întrebăm dacă este totul ok, dacă cineva a păţit ceva”, a mărturisit îngrozită femeia.

Cutremur de 6,0 grade pe scara Richter în Italia
Un cutremur cu magnitudinea de 6,0 grade pe scara Richter a avut loc în Italia, la 10 kilometri adâncime. Ultimul bilanț al victimelor, emis la 13.30, 24 August, este de 73 de oameni morți. După primul cutremur au mai urmat alte două, de magnitudine 5,4, respectiv 4,8 grade. Acestea au fost la rândul lor urmate de replici.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest