Care este cel mai bun aparat de vidat

 

Dacă vrei să păstrezi mâncarea proaspătă pentru pentru mai mult timp, poţi apela acum la aparatele de vidat. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv, poţi scoate aerul dintr-o pungă cu alimente, iar apoi, poţi păstra produsele sigilate în frigider, pentru o perioadă mai lungă. Prin vidare și sigilare, se reduce considerabil cantitatea de oxigen din pachetul în care se află produsul alimentar și se previne dezvoltarea bacteriilor. În plus, vidarea alimentelor te ajută la economisirea spațiului de depozitare, deoarece produsele vidate ocupă mai puţin loc în congelator sau în frigider.

Tipuri de aparate de vidat

În funcţie de nevoile pe care le ai, acum poţi opta între mai multe modele de aparate de vidat, de diferite dimensiuni şi greutăţi. Spre exemplu, cele de mici dimensiuni sunt şi portabile, aşa că le poţi lua cu tine la camping sau în vacanţe, pentru a păstra tot timpul alimentele proaspete. Pe piaţă există trei modele de astfel de dispozitive:

Aparatul de vidat cu duza retractabilă te poate ajuta atât la vidarea alimentelor uscate, cât şi pentru cele care conţin lichide. Acest dispozitiv are o duză specială, care se introduce în pungă pentru a elimina aerul şi pentru a absorbi umiditatea. Sigilarea pungilor se realizează la temperaturi ridicate, iar asta poate fi un dezavantaj, deoarece trebuie să aştepţi aproximativ o oră pentru ca ambalajul să se răcească. Totuşi, avantajul acestui aparat de vidat este acela că nu necesită pungi speciale.

Aparatul de vidat de tip clemă necesită pungi speciale, care permit extragerea aerului din interior. Acest tip de aparat are o fantă laterală, unde se introduce punga pentru a fi vidată, iar sigilarea ei este realizată tot la temperaturi ridicate.

Aparatul de vidat de tip cuvă poate fi cea mai bună alegere, deoarece îţi permite vidarea oricărui aliment, cu tot cu ambalaj. Mai exact, produsul se introduce într-o cuvă specială, unde are loc un proces dublu de vidare, iar în urma acestuia, alimentele îşi păstrează toate calităţile. Totuşi, acest aparat este destul de mare pentru o bucătărie, el fiind folosit de obicei în centrele comerciale.

Accesorii pentru aparatele de vidat

Majoritatea aparatelor de vidat au nevoie în primul rând de pungi pentru vacuum. Dacă te gândeşti să videzi şi alimente care conţin lichid, s-ar putea să îţi fie de folos şi o tavă colectoare de lichid, care este detaşabilă şi poate fi curăţată uşor, după fiecare utilizare.

Curăţare aparate de vidat

Aparatele de vidat alimente au nevoie de o întreţinere periodică, pentru a preveni acumularea de bacterii. Aceste dispozive pot fi curăţate cu apă caldă şi săpun antibacterian, însă cel mai bine ar fi să citeşti înainte şi manualul de utilizare al aparatului pe care îl deţii.

De asemenea, la un interval de trei luni, garniturile aparatului de vidat trebuie curăţate, iar după un an, acestea pot fi schimbate, deoarece se deteriorează destul de repede.

Aparatele de vidat îţi oferă posibilitatea de a păstra carnea, fructele şi legumele proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp. Fiind sigilate în pungi speciale, alimentele îşi vor păstra proprietăţile intacte pentru mai mult timp, iar în acest fel tu vei putea economisi nişte bani şi vei evita risipa de mâncare.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest