Care este temperatura ideală pentru apa din piscină și cum o poți obține

 

Ai construit o piscină în curtea casei tale, pentru a te bucura de răsfăț în zilele călduroase de vară? Atunci cu siguranță ești interesat să descoperi informații utile referitoare la modul în care o poți utiliza în condiții optime. Unul dintre aspectele cu care trebuie să te familiarizezi se referă la temperatura ideală a apei din piscină. 

Nu știai că acest lucru este important? Citește mai departe pentru a afla motivele pentru care trebuie să evaluezi temperatura apei din piscină și să o reglezi optim pentru a ajunge la  temperatură ideală, în diverse circumstanțe.

De ce este importantă temperatura apei din piscină?

Ai sărit vreodată în apa rece a unei piscine, într-o zi călduroasă de vară? Dacă răspunsul tău este da, atunci ai avut parte de una dintre următoarele posibile experiențe. Este posibil să te fi simțit minunat în apa rece, întrucât afara era foarte cald și îți doreai să te răcorești. Pe de altă parte însă, este posibil să fi avut parte de un șoc termic puternic, care ți-a afectat instant corpul. Cea de-a doua variantă este, cu siguranță, cea mai frecvent întâlnită în acest caz. 

Să fie oare mai bine ca apa din piscină să fie caldă, chiar și vara? În realitate, ceea ce trebuie să știi este că cea mai obișnuită temperatură a apei din piscinele rezidențiale este cuprinsă între 26°C și 28°C (78°F și 82°F). Cu toate acestea, trebuie să afli și faptul că anumite temperaturi ale apei din piscină pot fi periculoase pentru anumite grupuri de persoane cu risc. 

În plus, acestea pot transforma piscina într-un loc vulnerabil la acțiunea nefastă a contaminanților. Pe de altă parte, alte temperaturi ale apei din piscină sunt favorabile altor grupuri de persoane, precum cei care practică activități atletice în apă. 

Prin urmare, temperatura ideală a apei din piscină nu este aceeași în orice situație. Aceasta depinde de specificul utilizatorilor piscinei și de scopul în care aceștia o folosesc, în diverse situații.

Iată ce trebuie să știi!

Ajustarea temperaturii apei din piscină în funcție de nevoi

Dacă piscina ta este locul în care întreaga familie alege să petreacă timp vara, va trebui să ții cont de vârstele participanților atunci când stabilești temperatura ideală a apei din piscină. Toată lumea va înota pentru relaxare în piscină sau unii vor dori să desfășoare activități sportive în aceasta? Aceste detalii pot face diferența în acest caz. 

  • În cazul copiilor care învață să înoate în piscină, temperatura ideală a apei este de 29°C. Aceasta va asigura confortul termic de care copiii au nevoie atunci când se află într-un mediu nou. Mușchii lor vor fi la temperatură optimă și liberi, pentru a preveni dificultățile în respirație pe care apa prea rece le poate provoca. 
  • Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpurile noastre devin mai puțin tolerante la schimbările drastice de temperatură și mai vulnerabile atât la căldură cât și la frig. Acest lucru este valabil în special în cazul piscinelor în care apa este prea rece sau prea caldă, întrucât aceasta nu poate fi doar incomodă pentru persoanele în vârstă, ci și dăunătoare sănătății lor. Prin urmare, atunci când persoanele în vârstă din familia ta vor folosi piscina pentru petrecerea timpului liber, este recomandat să crești temperatura până la 86°F - 88°F (30°C - 31°C).
  • Pentru înot și activități sportive în apă, temperatura recomandată este cuprinsă între 78°F și 82°F (26°C - 28 ° C)

Pentru a ajusta temperatura apei din piscină, în funcție de necesități, poți folosi un schimbător de căldură pentru piscină de aici. Produsele Hydrospa sunt de calitate superioară, fiabile și rezistente, iar raportul preț-calitate este unul rezonabil. 

Ai grijă de sănătatea ta și a celorlalți utilizatori ai piscinei tale. Asigură-le confortul termic în apă, în orice situație, ținând cont de factorii indicați.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest