În sezonul rece, trebuie să avem mai multă grijă de pielea noastră decât în restul anului. Din cauza temperaturilor scăzute, pielea se deshidratează şi este predispusă mai uşor la apariţia ridurilor.
articolul continua dupa recomandari
Carmen Brumă a scris pe blogul său câteva sfaturi preţioase despre cum ar trebui să îţi îngrijeşti pielea în timpul toamnei. Corpul are nevoie de nutrieţi esenţiali atât pe interior, cât şi pe exterior.
"Rutina de îngrijire a pielii noastre și alimentația trebuie ajustate odată cu schimbarea anotimpurilor și adaptate noilor nevoi ale organismului.
1. Vara este un anotimp solicitant pentru piele, de aceea este important să scăpam în primul rând de celulele moarte. Astfel, primul pas în pregătirea pielii pentru toamnă este exfolierea. Se pot folosi mai multe tipuri de produse exfoliante: cele cu particule mici și dure, denumite scrub și cele active chimic. Specialiștii nu recomanda exfolierea mai des de două ori pe săptămâna. Eu am tenul gras și folosesc în acesta perioadă, de 2 ori pe săptămâna, un scrub foarte simplu de preparat, o rețetă pe care am învățat-o acum mulți ani de la make-up artistul Mirela Vescan. Amestec o lingurițe de sare fină cu lapte demachiant (aproximativ 2 lingurițe) și îmi aplic amestecul pe față umedă, masând ușor pielea.
2. O altă schimbare pe care o fac în acesta perioadă este introducerea serurilor în rutină zilnică. Vară ,îmi încărca tenul și de aceea le evit. Serurile au formule foarte concentrate, conțin molecule mult mai mici decât cele din cremele hidratante și pătrund mult mai ușor în piele având un efect intens reparator. Se folosesc în cantitate foarte mică, pe tenul curăț, înainte de cremă. De cele mai multe ori, având tenul gras, sar peste cremă și aplic doar serul. Acum folosesc unul cu vitamină C și acid hialuronic, fără ulei.
3. și am ajuns la alimentație și hidratare, fără de care nicio cremă din lume nu are efect. în această perioadă organismul are nevoie de alimente bogate în grăsimi de bună calitate, seleniu, zinc, magneziu, vitamina C, vitamina E, resveratrol și proteine, alimente precum avocado, nuci, struguri, afine, semințe de cânepă, peste gras, dovleac . Resveratrolul , conținut de strugurii negri, afine, mure , este cel mai puternic antioxidant, de 4-5 ori mai puternic decât beta-carotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamină E și de 20 de ori mai puternic decât vitamină C. Stimulează imunitatea, are un puternic efect antiinflamator și antibacterian, menține fermitatea și elasticitatea pielii, împiedică îmbătrânirea prematură și este un bun antialergic. Un alt fruct excelent pentru piele și nu numai este avocado. Are grăsimi bune și o cantitate mare de potasiu care normalizează presiunea sanguină, previne bolile cardiovasculare, stimulează mecanismele naturale de eliminare a toxinelor făcând pielea frumoasă și strălucitoare.
Pentru că de foarte multe ori îmi e greu să mănânc toate aceste alimente zilnic, le consum sub formă unui smoothie foarte gustos , pe care îl prepar cu ajutorul storcatorului prin presare la rece, care păstrează intacte vitaminele și mineralele și folosește maximum din fructe și legume. Rezultă un smoothie anti aging sănătos, delicios și ușor de preparat. Iată rețetă:
SMOOTHIE ANTI AGING DE TOAMNĂ
– 1 AVOCADO
– 1 MĂR
– 100 G AFINE
– 100 G COACĂZE
– 1 BANANĂ
– 100 G STRUGURI NEGRI
Se echipează aparatul cu sită pt smoothie, se spăla ingredientele, se curată de coajă avocado și banană apoi se întroduc pe rând în storcător.
Smoothie-ul antiaging se bea imediat după preparare , zilnic, dimineață timp de 1 săptămână în fiecare luna a sezonului rece. Conține o mulțime de elemente nutritive, necesare pielii și organismului în această perioadă: vitaminele E, C, magneziu, potasiu, resveratrol," a scris Carmen Brumă, pe blogul său.
Foto: Facebook
M.T.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc