Cât de ușor este să pornești o afacere profitabilă cu doar câteva semințe de dovleac

 

Tot mai mulți tineri antreprenori caută să pornească o afacere pe cont propriu, deoarece și-au dorit dintotdeauna să obțină libertate financiară, să nu dispună de programul unui șef și să își urmeze propriile visuri (muncind pentru ei, nu pentru alți șefi).

Sunt multe idei care au fost implementate chiar pe timpul pandemiei de Coronavirus, deoarece au prins la public. O astfel de idee o reprezintă investiția într-o afacere din domeniul agriculturii, pentru că oamenii au fost și mai mult sprijiniți cu ajutorul unor fonduri europene nerambursabile, cu ajutorul cărora să pornească la sigur o afacere. Dacă te întrebi de ce agricultura, răspunsul este mai mult decât evident: vom avea întotdeauna nevoie de mâncare și hrana va reprezenta întotdeauna o componentă principală pentru supraviețuire. Deci poți să spui că mergi la sigur dacă știi cum să investești într-o astfel de afacere și cum să te promovezi în mod eficient, ca să îți câștigi o listă lungă de clienți care să îți fie fideli și cu care să poți să colaborezi pe termen lung.

De exemplu, îți dorești să știi cât de ușor este să pornești o afacere profitabilă cu doar câteva seminte de dovleac? Chiar dacă te-ai gândit în principiu la roșii, castraveți sau ardei gras atunci când am specificat despre o afacere în agricultură, dovleacul este o plantă foarte puțin apreciată, însă potențialul său este unul pe care merită să îl exploatezi, pentru că îți va aduce cu siguranță beneficii majore. De exemplu, dovleacul este bogat în vitamine și minerale și foarte gustos dacă este preparat sub formă de supă, copt sau fiert la cuptor. Este sățios și foarte recomandat și în anumite cure de slăbire, deoarece are o valoare nutrițională echilibrată, care nu îngrașă. De asemenea, în restaurantele de lux, dovleacul este considerat un ingredient de bază important, care oferă papilelor gustative o explozie de arome (în funcție de cum este preparat sau asortat la alte mâncăruri și / sau condimente). Și poate fi chiar și mai profitabil de atât!

În principiu, dovleacul este folosit în arta culinară. A fost folosit încă din cele mai vechi timpuri și este folosit în continuare, pentru proprietățile sale și gustul rafinat. Dar știai că acesta mai are o latură care poate fi exploatată din punct de vedere financiar? Care poate fi această latură? Răspunsul la această întrebare este: partea estetică. Da, dovleacul este și foarte frumos din punct de vedere estetic și poate fi vândut către floriștii care realizează aranjamente tematice și / sau tomnatice cu ajutorul acestora. Cele mai cunoscute aranjamente sunt cele în care dovleacul în sine este pe post de vas, pentru celelalte flori. Floriștii apreciază foarte mult dovlecii și partea estetică a acestora, care îi ajută să ofere oamenilor aranjamente unicat, realizate cu ajutorul acestora. Ideea este relativ nouă la noi în țară, dar dovlecii au o istorie în spate și în alte țări (de exemplu, sunt folosiți ca decor în aranjamentele pentru Halloween la americani, care apreciază foarte mult această sărbătoare).

Practic, la culturile de dovleac nu ai cum să ieși în pierdere. Sunt multe modalități prin care pot fi puși în valoare sau vânduți la o listă largă de colaboratori, cu activități diverse. Deja am demonstrat că dovleacul poate fi consumat ca atare, vândut către restaurante de lux sau magazine alimentare, dar și către floriști care știu cum să pună în evidență frumusețea unei plante, indiferent de specia din care face parte aceasta.

De asemenea, satisfacția financiară va fi și ea una pe măsura implicării, deoarece nici o afacere nu se construiește pe cont propriu – această activitate numită antreprenoriat necesită timp investit și resurse financiare reinvestite, dedicație și pasiune pentru ceea ce faci. Dar cu siguranță, în viitorul apropiat, vei culege roadele muncii depuse și acestea nu vor fi unele de trecut cu vederea. Iar dacă te pasionează o afacere în agricultură, partea bună este că nu ai cum să te plictisești de ea, pentru că poți să pui culturi prin rotație, adică în fiecare an câte ceva nou. Această practică este benefică și pentru sol – cultivarea unei singure specii de legume poate să sece pământul de anumite elemente nutritive, fapt care în timp va duce la producții din ce în ce mai slabe (din toate punctele de vedere).

Cât de ușor se întrețin culturile de dovleac? Dacă ești la început de drum, atunci literatura de specialitate te va ajuta cu siguranță. Aceasta îți oferă informații despre solul ideal pentru culturile de dovleac, despre bolile și dăunătorii care pot pune în pericol astfel de culturi, dar și despre cum pot fi îngrijite astfel încât să te bucuri de roade bogate, de fiecare dată.

Nu trebuie să fii student sau absolvent la o facultate din domeniu, ca să poți să începi o afacere cu dovleci, trebuie doar să găsești cărțile potrivite sau informațiile de care ai nevoie și pe care să le ții la îndemână, ca să poți să le consulți ori de câte ori ai nevoie. Cu timpul, vei învăța tot ce trebuie și nu vei mai avea nevoie de ajutor asistat, deoarece toate informațiile care îți trebuie le vei avea deja impregnate în memorie. Și totul va fi mai ușor, iar lucrurile vor decurge de la sine, deoarece vei știi exact ce trebuie făcut, de la semănant semințele și până la recoltarea propriu zisă a legumelor și / sau fructelor, într-o activitate anuală de acest gen care se va repeta în condiții sigure, pe care tu personal le vei face pentru propriile culturi.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest