Cât te costă o vacanță în Turcia

 

Dacă vara asta ți-ai plănuit un sejur în Kusadasi, Turcia, probabil vrei să știi exact și cât te va costa această aventură. Vrei totuși să pleci de acasă cu un buget destul de mare încât să te poți distra fără rețineri, însă parcă îți surâde ideea de a te întoarce înapoi cu ceva bani de buzunar. Dacă vrei să știi cât te va costa un sejur în Turcia, citește mai departe.

Mâncare și băutură

În general, mâncarea nu e foarte scumpă în Turcia, dar cel mai probabil vei mânca mult. Pentru că da, e atât de delicioasă. O masă pentru două persoane la un restaurant local te va costa în jur de 13€, iar de obicei te vei bucura de trei feluri de mâncare. Probabil vor exista și momente în care veți vrea să mâncați în cameră sau să vă preparați chiar voi cina și veți avea nevoie de ingrediente proaspete.

Avem o veste bună: magazinele din Turcia îți oferă produse calitative la niște prețuri extrem de mici (de exemplu, un kilogram de carne de vită te va costa în jur de 9€, pentru un litru de lapte vei scoate din buzunar 0.56€ iar pentru un kilogram de piept de pui vei cheltui 2.60€). Cât despre băuturi, și aici prețurile sunt destul de mici, o sticlă de vin costând 5€, una de bere 1.80€, iar una de apă 0.29€.

Cazare

Când te vei caza în Turcia vei avea surpriza plăcută de a afla că mai toți proprietarii de vile sau căsuțe vor fi extrem de primitori și îți vor oferi câteva informații legate de restaurante, locuri de vizitat sau plaje mai libere. Acestea fiind spuse, dacă vrei să închiriezi un apartament în centrul orașului, vei scoate din buzunar în jur de 240€ pe lună, în timp ce o cameră de hotel te va costa aproximativ 30€ pe noapte, dacă alegi o variantă mai scumpă, sau 20€ pe noapte dacă alegi o variantă mai ieftină.

Transport

Pe durata vizitei tale în Turcia, vei avea nevoie și de un mijloc de transport. Iar cum probabil nu vei veni aici cu mașina personală, vei avea nevoie de un autobuz sau un taxi. Astfel, prețul unui bilet de autobuz (doar dus) este 0.48€, tarifele taxiurilor încep de la 0.58€ pe kilometru, iar un abonament lunar pentru autobuz costă 34.35€. Dacă totuși alegi să vii aici cu mașina personală, află că un litru de benzină te va costa aproximativ 1€.

Atracții turistice

Nu ai venit în Turcia ca să stai toată ziua în camera de hotel, așa că cel mai probabil vei vrea să vizitezi și câteva dintre superbele atracții turistice. Intrarea în Haghia Sophia (pe care trebuie neapărat să o vizitezi) te va costa 12€ și cel mai probabil va trebui să aștepți într-o coadă destul de mare. O poți sări dacă ai alături un ghid, însă asta te va costa încă 17€, pe lângă biletul de intrare. Dacă în schimb vrei să te bucuri de o experiență cu adevărat unică, încearcă o călătorie cu un balon cu aer cald. Poți face asta în Cappadocia și te va costa 120€.

Numere conform Numbeo.com, actualizate în iunie 2018.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest