Ce înseamnă, de fapt, diagnosticul dat în cazul lui Gabriel Cotabiţă? Medicii au dat explicaţii amănunţite

 
+2 click pentru
galerie

Gabriel Cotabiţă se luptă pentru viaţă într-un spital din Capitală, iar primele semne bune deja au apărut. Medicii şi familia au oferit noi detalii despre situaţia artistului din aceste momente.

"Evaluarea neurologică este în ameliorare, pacientul fiind evaluat în prezent pe scală GCS la 13 puncte. Este conștient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spațială și agitație psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe masca și are funcțiile vitale în parametrii normali. Beneficiază zilnic de ședințe de psihoterapie și fiziokinetoterapie," se arată în comunicatul de presă al Spitalului Floreasca.

Medicul neurochirurg Constantin Popa a oferit explicaţii suplimentare.

"Această scală evaluează doar starea de vigilitate, de comunicare care este de tip elementar.  Nu se referă la funcţiile superioare esenţiale ale creierului ale omului, până la urmă.

Consilierea psihologică în stadiul acesta se face în momentul în care se poate comunica cu bolnavul. Fiziokinetoterapie este foarte utilă pentru toate cazurile care se află în stare de comă pentru că sunt muşchii aceştia care stau imobilizaţi, este circulaţia la membre, la picioare, la mâni, la torace, la peste tot care trebuie pusă în mişcare pentru ca să nu se facă tromboze, complicaţii.Este o activitate de stimulare  a muşchilor care se transmite la sistemul nervos şi este şi un fel de activitate neuronală care poate pune în mişcare anumite celule care încă sunt în activitate," a declarat medicul neurochirurg Constantin Popa, în exclusivitate pentru Antena Stars.

Foto: Jurnalul.ro

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest