Ce lavoare să cumperi pentru o baie modernă?

 
+3 click pentru
galerie

Fie că ești în momentul în care îți faci un plan de renovare completă a băii, ori construiești una de la zero sau poate doar vrei să schimbi parțial ceva în ea, ajungi inerent la căutarea produsului cel mai potrivit cu ideile tale sau cu ambientul existent deja. De aceea ne-am gândit că poate o enumerare completă a tipurilor de lavoare, din punct de vedere al modului în care acestea se montează, îți va fi de folos și te va ajuta să câștigi timp. Nu vom intra în detalii precum formă, culoare, material, deciziile acestea putând fi mai ușor de ales căutând într-o selecție restrânsă de produse.

Lavoarele de baie sau chiuvetele, indiferent de numele pe care-l folosești, se încadrează după tipul montajului în șase categorii mari. 

  • Lavoarele pe blat
  • Lavoare pe mobilier
  • Lavoare suspendate
  • Lavoarele încastrate
  • Lavoarele sub blat
  • Lavoare freestanding

În prima categorie, cea a lavoarelor pe blat, intră toate lavoarele al căror montaj necesită un blat suspendat, pe care acestea se fixează cu ajutorul adezivului tip silicon sau a adezivului specificat de către producător, acolo unde e cazul. Avantajul acestora este că se pot monta foarte ușor pe orice tip de blat, iar ca dezavantaj menționăm că apa în exces căzută pe blat trebuie ștearsă de fiecare dată pentru a evita depunerile calcaroase pe acesta.

O a doua categorie este cea a lavoarelor montate pe mobilier. Acestea, după cum le spune și numele, sunt lavoare care vin la set cu un corp de mobilier pe care se montează, dar unele dintre ele permit și un montaj separat, ca lavoare suspendate. Verificați și confirmați acest aspect cu consultantul de vânzări din cadrul magazinului. Ca avantaj menționăm posibilitatea de a folosi spațiul de sub lavoar ca unul de depozitare, iar la dezavantaje, din punctul nostru de vedere, nu găsim nici unul pentru a fi menționat.

În a treia categorie regăsim lavoarele suspendate, vorbim aici despre lavoarele care trebuie fixate în perete cu ajutorul prezoanelor de fixare sau a consolelor. Unele dintre acestea pot fi completate cu un piedestal sau semipiedestal care maschează zona de scurgere și alimentare. Avantajul oferit de acestea este că nu ocupă mult din podea, iar dacă zona de alimentare și evacuare este atent gândită pentru a fi cât mai puțin vizibilă, baia va apărea aerisită și spațioasă. Cele cu piedestal pot fi alegerea în cazul în care zona de alimentare/evacuare nu este tocmai plăcută din punct de vedere al designului, piedestalul sau semi-piedestalul fiind acele obiecte suplimentare care pot fi un avantaj din punct de vedere estetic. Principalul dezavantaj al lavoarelor suspendate este imposibilitatea de a folosi spațiul de sub acestea pentru depozitare.

În a patra categorie încadrăm lavoarele încastrate, acestea sunt lavoarele care se montează parțial într-un blat sau într-un corp de mobilier, o parte din acestea rămânând deasupra corpului în care se montează. Din punctul nostru de vedere nu am identificat alt avantaj al acestor lavoare decât cel estetic, iar la dezavantaje menționăm că dacă blatul corpului de mobilier nu vine decupat de la producător, va trebui acordată o atenție sporită acestui lucru.

Lavoarele montate sub blat, a cincea categorie din această prezentare, sunt cele care se montează complet sub blat, neexistând nicio margine a acestuia deasupra blatului. Avantajul oferit de acestea  este unul de ordin estetic, dar și funcțional, permițând îndepărtarea direct în lavoar a surplusului de apă căzut pe suprafața blatului. Blaturile cele mai potrivite pentru astfel de lavoare sunt cele din compozit sau din piatră. La dezavantaje menționăm că decupajul blatului trebuie făcut extrem de atent de către profesioniștii care se ocupă de montaj.

Ultima categorie este cea a lavoarelor freestanding, un element cu o notă exotică, care creează un ambient deosebit în băile în care se poate monta, fiind necesar un spațiu generos pentru a pune în valoare masivitatea acestora. Avantajul acestora este cel de ordin estetic, dar și montajul ușor de efectuat. Nu pentru că ar fi perfecte, ci doar exclusiviste, nu am reușit să găsim un dezavantaj pe care să-l menționăm.

Cu speranța că informațiile prezentate sunt de ajutor, te așteptăm cu drag și pe paginile noastre de Facebook și Instagram.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest