Ce nu ştiai despre epilarea inghinală totală! La asta nu te aşteptai

 

Epilarea inghinală braziliană, care presupune înlăturarea completă a firelor de păr şi nu sunt deloc puţine femeile care apelează la acest truc. Mai ales pe timp de vară este o adevărată binecuvântare, însă chiar dacă parte greu de crezut poate avea efect nefaste asupra sănătăţii tale.

Ştiai că o femeie din Australia a fost la un pas de moarte de la epilarea totală? Ei bine, da. S-a întâmplat, iar asta deoarece a luat o infecţie din salon, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Chiar dacă ţi se pare total inutil părul pubian, ei bine acesta are rolul lui bine stabilit. Protejează pielea sensibilă şi mucoasa zonei genitale, iar înlăturarea lui nu face altceva decât să înlăture şi stratul de protecţie şi să te expună microbilor.

Dacă te epilezi total, te expui la multe riscuri. Pericolul principal sunt bolile dermo-venerice: veruci, HPV, herpes, eczeme, psoriazis, iar lista poate continua. Mai rău, riscurile sunt cu atât mai mari cu cât suferi de afecţiuni precum diabet, boli cronice renale sau de ficat, sau dacă ai imunitatea scăzută.

Drept urmare, fii foarte atentă la salonul pe care îl alegi şi optează mai des pentru o epilare parţială pentru că este mai sigură.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest