Ce pedeapsă poate primi Dani Mocanu, după ce a fost acuzat pentru rănile unui leu folosit într-un videoclip. I s-a deschis dosar penal!

 

După ce a anunțat că va renunța la cariera sa artistică pentru a-L sluji pe Dumnezeu, numele lui Dani Mocanu este implicat într-o controversă care l-ar putea costa libertatea! Manelistul a lansat un videoclip în care apare cu un leu plin de răni, imagini pentru care a fost taxat scump de urmăritori, cât și de autorități, care au deschis un dosar penal pe numele lui.

Urmăritorii lui Dani Mocanu au sesizat Poliția, după ce manelistul a lansat un videoclip, în care apare un leu rănit și bătut. Deși artistul susține că animalul a fost tratat „ca un bebeluș”, iar rănile pe care le prezintă reprezintă doar un „machiaj profesionist”, polițiștii argeșeni nu au fost de aceeași părere și i-au deschis un dosar penal acestuia.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, transmite IPJ Argeş.

Ce pedeapsă poate primi Dani Mocanu

Potrivit Articolului 25, din Legea 205/204, privind protecția animalelor, „rănirea sau schingiuirea animalelor constituie o infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”. Astfel că dacă autoritățile consideră că manelistul a exercitat violențe asupra leului, Dani Mocanu va trebui să plătească ori o amendă usturătoare, ori va fi privat de libertate pentru cel mult un an de zile.   


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest