Ce pensie are Gheorghe Turda, după 55 de ani de activitate: „Sunt mândru”

 

În vârstă de 74 de ani, interpretul de muzică populară trăiește pe picior mare. Din 1991, artistul a deținut funcția de șef al Direcției de Cultură, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, post care azi îi aduce o sumă frumușică de bani în cont. 

Pensia cântărețului chiar s-a dublat, după ce acesta a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne și Casa Națională de Pensii. Procesul în cauză a durat câțiva ani, însă judecătorii i-au dat dreptate artistului. 

Avocații lui Gheorghe Turda au apelat la legea 6/2006 care arată că „pensionarii din sistemul public de pensii, membri ai unor uniuni de creatori legal constituite și recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică' primesc drepturi suplimentare.

Averea lui Gheorghe Turda: Artistul  deține două imobile, în Câmpina și București și un teren de 1.600 mp în Câmpina.

Gheorghe Turda a dezvăluit, într-un interviu pentru Antena Stars, care este pensia pe care o primește lunar.

 „Eu am 55 de ani de activitate la două mari ansambluri, la Rapsodia Română și la Ciocârlia. Am fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne și sunt mândru de pensia mea. Față de alții care n-au avut aproape nicio… sau poate au avut doar câțiva ani de activitate și au emis pretenția să aibă pensia ca Gheorghe Turda. Da, 9000 de lei, da. Deocamdată, mulțumită lui Dumnezeu, e bine (n.r. – dacă îi ajunge)”, a mărturisit Gheorghe Turda, în cadrul emisiunii Star News, relatează Spynews.

Gheorghe Turda are acum o pensie de 1.900 de euro pe lună (9.000 de lei), la care se adaugă și alte venituri pe care acesta le încasează din activitatea artistică.


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest