Ce pensie are Petre Roman. Fostul prim-ministru încasează anual și o sumă fabuloasă pentru funcțiile deținute în stat

 

Petre Roman este una dintre figurile politice extrem de cunoscute din spațiul românesc. Fostul prim-ministru în vârstă de 74 de ani a deținut, de-a lungul timpului, mai multe funcții în stat, motiv pentru care mulți se întreabă ce pensie are fostul premier.

Înainte de Revoluție, Petre Roman era cunoscut pentru cariera sa universitară și ca specialist în fizica fluidelor și poluarea mediului. După ce statul comunist a fost dat jos de la putere, Petre Roman a fost numit prim-ministrul României, pe 26 decembrie 1989, conducând Guvernul Provizoriu până pe 28 iunie 19990, iar după aceea a fost desemnat prim-ministru și votat de Parlament tot în calitate de prim-ministru până pe 16 octombrie 1991, când a decis să își dea demisia din cauza dezastrului produs de „mineriade”.

De asemenea, politicianul a fost și senatorul României din 1996 până în 2004, dar și deputat în Brașov din anul 2012 până în 2015.

Ce pensie are Petre Roman

Cu un istoric politic impresionant și cu o carieră universitară de succes, conform declarațiilor de avere, Petre Roman are o pensie de 3.200 de lei pe lună. Pe lângă suma pe care o încasează lunar, fostul prim-ministru se bucură anual și de o pensie de 38.500 de lei pentru funcțiile pe care le-a deținut în stat.

După ani de politică, Petre Roman a decis să se retragă și să își dedice atenția în totalitate familiei sale. Fostul politician o are ca parteneră de viață pe Silvia Chifiriuc, de mai bine de 11 ani.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest