Ce presupune intervenţia la care a fost supus Gabriel Cotabiţă? "A suferit un stop cardiac, ceea ce întunecă prognosticul!"

 
+2 click pentru
galerie

Gabriel Cotabiţă a suferit un stop-cardiorespitor şi a ajuns de urgenţă la spital. În urmă cu puţin timp, artistul a ieşit din sala de operaţie, unde i s-a făcut o intervenţie specială numită angiografie, după care a fost mutat într-un salon.

Doctorul conferenţiar universitar Horţiu Moldovan a dat toate detaliile despre ceea ce presupune această intervenţie.

"Din punct de vedere medical, angiografia este o investigaţie care vizualizează arterele inimii, arterele coronare. Este de presupus că una dintre ele s-a înfundat şi a provocat acest infarct. Cardiologii pot să localizeze sediul acestei înfundări şi chiar să treacă la o etapă ulterioară de tratament care se numeşte angioplantie, să îi dilate şi să îi repermeabilizeze aceaste arteră şi să îi implanteze un stem. Să spunem că asta i s-a întâmplat domnului Cotabiţă şi îi dorim succes.

Nu este vorba despre o operaţie chirurgicală, este o intervenţie, cu pacientul neadormit, nu este vorba despre o operaţie deschisă. Este vorba despre o procedură intervenţională în urma căreia, i se va desfunda artera care i s-a înfundat şi care a provocat infarctul. Cu atât mai repede are loc această intervenţie, cu atât este mai bine. Din ceea ce am înţeles de la Bogdan Opriţa, reiese că Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardiac, ceea ce întunecă prognosticul. Vom vedea cum va evolua starea lui în următoarele ore. Această intervenţie are un procent ridicat de succes, de 90%," a spus doctorul conferenţiar universitar Horţiu Moldovan, în exclusivitate pentru Antena Stars.

Aflaţi mai multe detalii din materialul video de mai sus!

Foto: Captură Antena Stars

M.T.

⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest