Ce spune despre tine modul în care dormi? Cinci poziţii de somn şi tipurile de personalitate asociate

 

Felul în care dormim reprezintă unul dintre cele mai sincere tipuri de comunicare non-verbală, susţin psihologii. Indiferent că realizăm sau nu acest lucru, gesturile pe care le facem vorbesc despre gândurile şi sentimentele noastre.

Poziţia mâinilor, a picioarelor, atitudinea trupului transmit mai multe lucruri despre tine decât ar face-o cuvintele. Chiar şi poziţia în care dormim ne dezvăluie personalitatea.

1. Pe o parte, cu braţele pe lânga corp
Este poziţia oamenilor care încearcă să obţină tot ce e mai bun din viaţă, dar nu cad în extreme, doar pentru a ieţi în evidenţă. Sunt persoane calme şi raţionale, generoase, care ştiu să-şi facă prieteni, fiind la rândul lor, prieteni foarte buni pentru cei din jurul lor. Sunt persoane care se integrează foarte uşor în orice colectiv, se adaptează fără dificultate oricărei situaţii şi sunt de încredere. Uneori, par mult prea naivi şi încrezători decât sunt în realitate, conform sanatate.bzi.ro Poziţia întins pe partea dreaptă este preferată de o persoană cu  caracter puternic, uneori posesivă sau autoritară.

2. Pozitia întins pe-o parte, cu braţul îndoit şi palma sub obraz
Persoanele care dorm cu braţul stâng îndoit au nevoie de afecţine. Invers, pe partea dreaptă şi cu palma sub obrazul drept, arată ca este vorba despre o persoană care caută să-şi dea curaj sau are nevoie să-şi stimuleze această calitate.

3. Poziţia pe o parte, cu braţele întinse
Despre persoanele care dorm în această poziţie se spune că sunt extreme de precaute, atente şi că nu pot fi păcălite uşor. Iau decizii greu şi de regulă sunt foarte încăpăţânate. Nu sunt excesiv de nervoase, dar nici extrem de sensibile.

4. Poziţia culcat pe burtă
Este o poziţie adoptată mai ales de adolescenţi, care sunt mai instabili emoţional şi psihic. În cazul adulţilor, această poziţie trădează o persoană care are opinii si credinţe bine conturate, care încearcă să facă totul exact aşa cum îşi doreşte. Sunt persoane încăpăţânate, se pot concentra cu uşurinţă asupra lucrurilor pe care le au de facut şi trăiesc totul foarte intens, fiind pasionaţi de tot ceea ce intreprind.

5. Poziţia fetus
Cei care adoptă această poziţie tânjesc după siguranţă şi intimitate. Iau încet fiecare relaţie, fiind adepţii paşilor mărunţi. Sunt firi sensibile şi amabile, deşi uneori, sunt percepute ca persoane dure. Aceasta este cea mai populară poziţie de dormit, fiind însă adoptată mai ales de femei decât de bărbaţi.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest