Ce studii are Cătălin Botezatu, de fapt. A fost manechin în adolescență

 

Cătălin Botezatu este unul dintre cei mai cunoscuți creatori de modă din România, iar numele lui cântărește greu în lumea fashion-ului internațional. Chiar și așa, nu mulți sunt cei care cunoscut ce studii are, de fapt, designer-ul.

Încă de la vârsta de 15 ani, Cătălin Botezatu s-a arătat atras de modă, direcție în care părinții săi l-au îndrumat și l-au susținut. La 22 de ani, designer-ul a fost model pentru casa de modă Venus, condusă de Zina Dumitrescu și ulterior, a câștigat premiul pentru „Cel mai bun manechin al anului în Europa”.

În 1986, când avea doar 20 de ani, Cătălin Botezatu a început cursurile Institutului European de Modă, în Milano. Designer-ul a fost ales de Gianni Versace să lucreze câteva luni în atelierele sale de modă, fiind și momentul în care și-a făcut un nume în industria fashion.

Viața mea de dincolo de reflectoare nu există, pentru că din 24 de ore, 20 de ore le muncesc. Am înțeles că nu poți să ai și una și cealaltă, adică și o viață personală, asta înseamnă și fericire, și succes. Am ales succesul, am ales cariera, sunt un carierist și atunci m-am sacrificat. Și nu de alta, dar pentru mine noțiunea de fericire rămâne o noțiune de dicționar.

Este efemeră, este trecătoare, este un lucru de moment, de stare, pe care o regăsești din când în când, te regăsești în ea din când în când. Aș fi ipocrit să spun că am fost fericit de-a lungul anilor așa linear, nu. Am avut doar momente. Chiar dacă pare că pot avea pe orice și pe oricine, nu e chiar așa. Trecând anii, devii mai selectiv, devii mai profund și atunci pretențiile cresc” a mărturisit Cătălin Botezatu.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest