Cea mai dureroasă confesiune a lui Ilie Micolov despre Marin Moraru! ”Era un prieten la prima vedere”

 

L-am cunoscut de pe scenă sau din filme, ne-a adus zeci de ani zâmbetul pe buze, dar puţini l-au cunoscut cu adevărat! Prietenul de suflet al lui Marin Moraru, Ilie Micolov a vorbit în exclusivitate despre omul din spatele scenei şi despre legătura strânsă pe care au avut-o.

Prietenul care i-a fost alături lui Marin Moraru, este afectat profund. Însă, cu toată suferiţa pe care o are în suflet, artistul Ilie Micolov a reuşit să spună câteva cuvinte...”L-am cunoscut pe Marin Moraru la vârsta de 19 ani. Când am dat examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cimenematografică Bucureşti. Era şeful comisiei.  Era un om extraordinar. Era un prieten pot sa spun la prima vedere. Am rămas prieteni toată viaţa. Vreau să spun că sunt oameni care atunci când se întâlnesc îşi pun inimile în palmă. Marinuş Moraru era un asemenea om. Când îi plăcea ceva sau de ceva sau de cineva se ataşa pentru totdeauna. Am fost prieteni buni. Toată viaţa mă leagă de el, n-am un lucru, n-am o cronologie. Dar aveam motanul, pe motănelul Frac şi cel mai bun lucru mi-era, era un bibelou în mărime naturală a unui motan, exact parcă era Frac în copie. Fetiţa mea, l-a mângâiat şi Marinuş care ţinea aşa de mult la bibeloul respectiv, i l-a dat cadou copilului meu de atunci. Fetiţa l-a dus cu ea la Munchen şi astăzi îl păstrează pe raft ca o amintire scumpă şi dragă”, a declarat Ilie Micolov.

El nu este singurul prieten care-l plânge. Soția lui Ilie Micolov suferă și ea după marele maestru. În același interviu, prietenul regretatului actor a mărturisit cum a reacționat actorul, când l-a sunat, crezând că a murit.

”Soția mea a plâns când a aflat vestea tristă. Când afli așa ceva, nu poți decât să plângi. Plâng şi vorbesc cu voi. Plâng şi nu ştiu ce să spun. Poate că Dumnezeu l-a luat să îl odihnească în cele veşnice, pe câmpiile cu flori din raiul ceresc. Nu am ştiut că o să moară aşa, dar ştiam că se tratează. A păstrat întotdeauna o decenţă extraordinară. Am vorbit cu el când cineva mi-a spus zice "Vezi că a murit Marin Moraru." şi eu imediat am dat telefon şi mi-a răspuns Marinuş. Zic "Marinuş tu eşti? Mi-a spus cineva că ai murit." zice "Alt Moraru, măi Iliuţă, mă! După cum vezi trăiesc." zic "Să ai grijă de tine puiule şi când mă fac şi eu o leacă mai bine vin la tine să vorbim. Şi să stăm la o tacla." Îl plâng şi mă rog de soarta lui de după cea omenească. Dumnezeu să îl odihnească şi să îi ajute în ceruri să ajungă acolo unde numai fluturii cei mai frumoşi pot ajunge. Acolo unde numai spiritele mari au puterea de a ocrotii. Acolo unde e binele veşnic”, a mărturisit artistul.

Deși suferința și dragostea pentru Marin Moraru sunt infinite, Ilie Micolov nu poate ajunge la înmormântare. Acesta a mărturisit motivul.  ”Nu cred că pot să ajung la înmormântare. Că nu mă ţin picioarele, dar am vrut să vă spun aceste cuvinte”, a explicat artistul.

Actorul Marin Moraru a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, pe 21 August 2016. Regretatul artist era internat la spitalul Elias din Capitală. Vestea decesului a fost confirmată de directorul medical al unității medicale.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest