Cea mai tare fiţă, dieta din Epoca de Piatră! Secretul succesului: să iei cina... dimineaţa

 

Dacă aţi acumulat câteva kilograme în vacanţă, acum a venit momentul să scăpaţi de ele. Dieta Paleo este cea mai în vogă metodă de slăbit a momentului, iar regulile de care trebuie să ţineţi cont nu sunt deloc complicate.

Iată în ce constă această dietă, dar şi ce alimente trebuie să tăiaţi de pe lista de cumpărături!

Unul dintre avantajele dietei Paleo este chiar simplitatea, dar şi faptul că ne poate feri de numeroase probleme de sănătate, precum diabetul, bolile de inimă sau chiar cancerul. Numele dietei Paleo este inspirat de regimul strămoşilor noştri în Paleolitic, mai exact, din Epoca de Piatră. Acest regim  alimentar  se bazează pe două componente majore: alimente de origine animală şi plante naturale, iar mâncarea procesată, dulciurile şi lactatele sunt total interzise.

Printre alimentele pe care le puteţi consuma se numără carnea de peşte, puiul, curcanul şi raţa, ouăle, fructele de orice fel şi legumele cât mai proaspete. Prima regulă a dietei constă în proporţionarea alimentelor la fiecare masă. Vegetalele trebuie să ocupe două treimi din farfurie, iar restul va fi ocupat de o porţie de carne, de mărimea podului palmei.

Masa poate fi apoi completată cu un fruct şi o porţie de grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado. Este foarte important să nu mai număraţi caloriile şi să nu vă înfometaţi. O altă regulă ar fi să consumăm cina, dimineaţa, pentru că acela este momentul în care organismul are cea mai mare nevoie de substanţele nutritive. 

Aceste alimente nu doar că pun metabolismul în mişcare, dar vă asigură şi necesarul de vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi de care corpul are atâta nevoie. Persoanele care au urmat această dietă susţin că au reuşit să slăbească  în 6 luni chiar şi 30 de kilograme, fără să se înfometeze şi fără să pună la loc greutatea pierdută. Vedetele de la Hollywood au fost primele care s-au bucurat de succesul dietei Paleo. Printre ele se numără actorii Megan Fox, Jessica Biel dar şi Matthew McConaughey.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest