Cel mai bun lapte praf pentru bebeluși (p)

 

Lapte praf clasic, fără lactoză, lapte de capră, vegetal...nu este ușor să te regăsești în multitudinea de tipuri de lapte destinate copiilor.

Organizația Mondială a Sînătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă până la vârsta de 6 luni. Cu toate acestea, nu toate mămicile au posibilitatea de a face acest lucru, din varii motive. În acest caz, sunt nevoite să găsească cel mai potrivit lapte pentru bebeluș. Există mai multe categorii de lapte praf: lapte praf de început pentru nou-născut și până la vârsta de șase luni, lapte praf de continuare, recomandat după vârsta de 6 luni și până la 12 luni și lapte praf de creștere recomandat pentru bebelușii cu vârsta de 12-36 luni.

Există și lapte praf fără lactoză, lapte de capră sau lapte cu proteine vegetale, formule adaptate în general pentru bebelușii alergici la lactoză. În primul și în primul rând părinții trebuie să țină cont de eventualele probleme digestive în momentul alegeii laptelui praf. Spre exemplu, dacă bebelușul regurgitează, specialiștii recomandă o formulă mai ușoară.

Laptele praf se poate găsi în orice farmacii. Dacă mergi la o farmacie, pe lângă lapte praf poți lua diferite alte produse precum Aspirin Cardio sau Movial Plus.

Unul din principalele criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi laptele pentru bebelușul tău este forma sa: vrei să îi oferi lapte praf sau lapte lichid?

Lapte praf de început, până la șase luni. Laptele praf de început mai poate fi numit lapte pentru sugari. Este pe bază de lapte praf transformat cu scopul de a fi cât mai apropiat de laptele matern. Ce are atât de special? Prezintă un număr limitat de proteine, un adaos de acizi grași polinesaturați și un conținut redus de sare. Acest tip de lapte este recomandat copiilor care nu prezintă nicio problemă digestivă sau de sănătate.

Lapte praf de continuare. Trecerea de la laptele praf de început la laptele praf de continuare se face în general la vârsta de șase-șapte luni. De obicei se oferă atunci când se începe și diversificarea alimentară. Laptele praf de continuare nu poate fi singura alimentație a bebelușului deoarece nu poate răspunde tuturor nevoilor sale nutriționale.

Laptele praf de creștere, recomandat până la vârsta de trei ani. Laptele praf de creștere, oferit copilului după 12 luni și recomandat până la vârsta de 36 de luni, este ideala atunci când alimentația copilului este complet diversificată. În general, acest lucru se întâmplă la 12 luni. Laptele praf de creștere poate răspunde fără probleme la nevoile de fier și de acizi grași ai bebelușului.

Lapte adaptat nevoilor specifice unor bebeluși

Beblușul are obiceiul să regurgiteze? Are intoleranță la lactoză? Există mai multe tipuri de lapte, special concepute pentru a regla tulburările bebelușului:

Lapte anti-regurgitații;

Lapte împotriva colicilor, cu un nivel redus de lactoză;

Lapte hipoalergenic, pentru bebeluși născuți într-o familie cu antecedente de alergie;


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest