Ciclul tău menstrual este neregulat? Dieta care te scapă de această problemă

 

Destul de multe femei se confruntă cu problema menstruaţiilor neregulate. În general, acest fenomen este frecvent în rândul adolescentelor, mai ales în primii ani, după apariţia primei menstruaţii. Însă nu este o regulă, pentru că acest lucru poate fi prezent şi la femeile mature.

Menstruaţiile neregulate pot fi cauzate de mai mulţi factori, cum ar fi chiar stresul excesiv, alimentaţia necorespunzătoare, existenţa unor probleme hormonale, sau chiar efortul fizic prea intens.

Există totuşi câteva soluţii care te pot ajuta să îţi reglezi menstruaţia. Încearcă să adopţi un stil de viaţă sănătos pentru o perioadă îndelungată. Încearcă să mănânci numai alimente sănătoase, fără coloranți chimici sau alte substanțe sintetice şi vei simţi ameliorări după doar trei luni.

Iată ce alimente sunt indicate pentru a scăpa de simptomele neplăcute și a regla ciclul menstrual: 

Alimente cât mai neprocesate

Include în alimentația cât mai multe fructe și vegetale proaspete. Indiferent că este vorba de procesarea lor industrială de diferite forme sau de cea termică, în bucătărie, alimentele trebuie să fie consumate cât mai mult în formă lor naturală, proaspete, potrivit ele.ro. Orezul integral, tofu și mâncărurile obținute prin fermentație sunt singurele alimente procesate permise în această dietă.

Nu uita să bei suficientă apă

Consumă minimum opt pahare de apa pe zi. Apa este un element esențial pentru întregul organism, detoxifică corpul și previne deshidratarea lui, o problemă des întâlnită atunci când femeile suferă din cauza sindromului prementrual.

Fructele oleaginoase și semințele

Poți consuma orice tip de semninţe sau fructe oleaginoase. Arahidele și fisticul sunt singurele care fac parte din lista alimentelor nepermise în această dietă.

Acizii grași esențiali 

Pe aceștia îi poți consumă din produse cu ulei de în. O sursă bogată în acizi grași esențiali îi găsești și în carnea proaspătă de peste și laptele nefiert de capră. 

Cerealele integrale 

În această dietă sunt recomandate orezul brun, porumbul, ovăzul, secară, meiul, hrișcă, amarantul și grâul, toate integrale. Consumă-le cu puțină apă călduță. 

Uleiurile presate la rece 

Include în alimentaţi ta uleiul de susan și cel de măsline.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest