Cinci simptome ale cancerului testicular care trebuie să te pună pe gânduri! Fii atent la schimbările care fac diferența între viață și moarte

 

Cancerul testicular este un subiect cu adevărat tabu pentru cei mai mulți dintre bărbați, însă dacă nu este diagnosticat la timp, riscă să devină o mare problemă, care poate duce la deces.

Orice schimbare de mărime și formă trebuie să îi pună pe gânduri pe bărbați și să îi determine să meargă la medic, iar detectarea timpurie a cancerului face ca tratamentul să fie unul mai simplu și cu o rată mai mare de succes.

Simptome comune de cancer testicular

  • - o durere sau senzație de presiune în abdomenul inferior sau în abdomen
  • -pubertate preceoce
  • -în cazuri rare, tumori cu celule germinale pot provoca durere și creșterea sânilor
  • - umflături și / sau noduli la unul sau la ambele testicule
  • - o senzație de greutate în scrot.

Este normal ca un testicul să fie mai mare decât celălalt și unul dintre ele să stea mai jos ca celălalt.

În stadiu avansat, se observă o lipsă constantă de energie, transpirație fără motiv, febră și o senzație frecventă de boală și de slăbiciune.
Durerea de stomac, iar aceasta are loc fie de la ganglionii limfatici sau deoarece cancerul s-a extins la ficat.

Bărbații bolnavi de cancer testicular pot resimți și dureri acute în spate confuzie, durere de cap, respirație tăiată și durere în piept.

Imediat ce ați observat unul dintre simptome, este foarte important să mergeți la medic pentru a verifica nivelul de hormoni și să faceți o autoexaminare în fiecare lună, potrivit Timefornaturalhealthandcare.com.

V.M⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest